Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Σπείρα «άδειαζε» σπίτια στην Αττική με το πρόσχημα της ενοικίασης

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Χειροπέδες σε τέσσερις άνδρες, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, πέρασαν την Δευτέρα, στα Άνω Λιόσια, οι άνδρες της Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου, για διακεκριμένες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ραφήνας-Πικερμίου, της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 33, 24, 27 και 29 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας. Ακόμη δύο μέλη ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η σπείρα είχε αναπτύξει δράση τους τελευταίους δύο μήνες, στη ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η μέθοδος που ακολουθούσαν

Τα μέλη της σπείρας έκαναν χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίες ήταν καταχωρημένες σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς (ghost phones) και επικοινωνούσαν με υποψήφια θύματα που είχαν καταχωρήσει αγγελίες για υπό ενοικίαση σπίτι και προσποιούμενοι τους ενοικιαστές τους ζητούσαν να πάνε να το δουν.

Στις περιπτώσεις που συμφωνούσαν να πάνε να το δουν, απασχολούσαν τους ιδιοκτήτες, πραγματοποιώντας παράλληλα κλοπές κοσμημάτων και χρηματικών ποσών.

Μάλιστα, οι δράστες έπαιρναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, καθώς σε κάθε περίπτωση κλοπής χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα με σκοπό το δεύτερο όχημα που ακολουθούσε το πρώτο να τους καλύπτει ώστε να μη μπορούν να γίνονται αντιληπτοί. Όσον αφορά σα οχήματα, τα προμηθεύονταν από διάφορες εταιρείες ενοικιάσεως, προκειμένου να δυσχεράνουν το ενδεχόμενο εντοπισμό τους.

Όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων η μία ληστρική. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, καταγραφικό κλειστό κύκλωμα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.075 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ