Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Να νομιμοποιηθεί η οπλοκατοχή για οικιακή άμυνα; Δημοσκόπηση

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το θέμα της οπλοκατοχής από ιδιώτες, για οικιακή άμυνα. Να μπορεί δηλαδή ένας ιδιώτης έχει νόμιμα όπλο στο σπίτι, αλλά και να κάνει χρήση αυτού σε περίπτωση που κινδυνεύσει η ζωή που ίδιου και της οικογένειας του. Σε ευρύτερη οπτική, και για την προστασία της περιουσίας του.

Η κουβέντα άναψε όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ζήτησε να δίνονται άδειες οπλοκατοχής για όλους τους Έλληνες. Εδώ φυσικά υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά σε σύγκριση με την άδεια οπλοφορίας. Η οπλοκατοχή αναφέρεται στο δικαίωμα κάποιος να κατέχει νόμιμα όπλο, σε αντίθεση με την άδεια οπλοφορίας που δίνει το δικαίωμα στον κάτοχο του όπλου να το φέρει μαζί του και κατά τις μετακινήσεις του. Είτε τοπικά, είτε πανελλαδικά με επέκταση της άδειας αυτής.

Επειδή ο θεσμός της οπλοκατοχής ήδη υφίσταται και ένας ιδιώτης μπορεί να έχει όπλο στο σπίτι νόμιμα είτε μέσω Σκοπευτικής άδειας, όπου απαιτείται εκπαίδευση σε σκοπευτικό όμιλο και συμμετοχή σε σκοπευτικούς αγώνες για 12 μήνες. Είτε με την κατοχή κυνηγετικού όπλου, το οποίο ο κάτοχος μπορεί να έχει στο σπίτι του.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, το δικαίωμα χρήσης των συγκεκριμένων όπλων ακόμα και για νόμιμη άμυνα, είναι ομιχλώδες. Προφανώς λοιπόν, όσοι κάνουν λόγο για το δικαίωμα οπλοκατοχής των ελλήνων για οικιακή άμυνα, αναφέρονται και σε ανάλογες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα αφορούν το εύρος της έννοιας «οπλοχρησία εντός οικίας» και φυσικά τα όρια νόμιμης άμυνας.

Ψηφίστε στην δημοσκόπηση που ακολουθεί για το θέμα.

Μεγάλη δημοσκόπηση για την οπλοκατοχή…
Συμφωνείτε με την οπλοκατοχή για ατομική προστασία εντός της οικίας;

Ναι Συμφωνώ
Οχι Δε Συμφωνώ
Δεν ξέρω/Δεν Απαντώ

Created with Poll Maker

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ