Επιχείρηση Bosphorus: Κατάσχεση τουρκικών όπλων και πυρομαχικών που διακινούνται παράνομα στην ΕΕ

Συλλήψεις, κατασχέσεις όπλων και ναρκωτικών

Must Read

Συνολικά 24 ευρωπαϊκές χώρες, ευρωπαϊκοί θεσμοί και η Europol, ένωσαν τις δυνάμεις τους  στοχεύοντας όπλα τουρκικής προέλευσης που διακινούνται παράνομα στην ΕΕ μέσω της Βουλγαρίας και άλλων χωρών.

Για να αντιμετωπίσει την αύξηση των όπλων που μετασχηματίζονται και διακινούνται παράνομα, η επιχείρηση BOSPHORUS στήθηκε με την ηγεσία της Ρουμανικής Αστυνομίας (Politia Romana) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολυεπιστημονικής Πλατφόρμας κατά των Εγκληματικών Απειλών (EMPACT).

Μεταξύ 2 και 11 Νοεμβρίου, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με κοινές δράσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων αστυνομικοί από την Αλβανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία πραγματοποίησαν 81 έρευνες σε σπίτια.

Οι έρευνες οδήγησαν αρχικά σε 11 συλλήψεις, 191 κατασχέσεις πυροβόλων όπλων, 3 714 φυσιγγίων πυρομαχικών, μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης κάνναβης και κοκαΐνης, μη σφραγισμένων πακέτων τσιγάρων και πλαστών εγγράφων. Οι συμμετέχουσες στην επιχείρηση χώρες διεξήγαγαν επιπλέον και έρευνες που οδήγησαν στην επιπλέον κατάσχεση 1.585 πυροβόλων όπλων.

Τα τελευταία χρόνια, τα πυροβόλα όπλα έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή στους εγκληματίες και εμφανίζονται σε σημαντικές υποθέσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε θανατηφόρα όπλα και είναι φθηνότερα για προμήθεια, σημειώνει η Europol.

Οι συμμετέχουσες χώρες: Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, «Βόρεια Μακεδονία», Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This