Κυριακή 13/6/2021

Ρομά με… ακροβατικές ικανότητες «ξάφριζαν» διαμερίσματα στην Πάτρα, μπαίνοντας από τα μπαλκόνια

Η λεία τους άγγιξε τα 500.000 ευρώ

Ακόμα και… ακροβάτες έγιναν τα μέλη μιας ομάδας Ρομά στην Πάτρα για να μπαίνουν σε σπίτια του πρώτου και του δεύτερου ορόφου και να κλέβουν, έχοντας καταφέρει να αποκομίσουν τους τελεΗ υταίους μήνες λεία που αγγίζει τα 500.000 ευρώ!

Η σπείρα εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και την Τετάρτη, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης του νόμου για τα ναρκωτικά.

Οι… αναρριχητές δρούσαν κυρίως απογευματινές και νυχτερινές ώρες, όταν έπεφτε το φως του ήλιου. Σκαρφάλωναν στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο πολυκατοικιών, στα μπαλκόνια διαμερισμάτων. Κατόπιν παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις μπαλκονόπορτες και εισέβαλλαν στο εσωτερικό των διαμερισμάτων, το οποίο έκαναν φύλλο και φτερό προκειμένου να βρουν μετρητά και χρυσαφικά. Όταν τελείωναν, άφηναν τα διαμερίσματα σαν βομβαρδισμένα. Οι ένοικοι αντίκριζαν στη συνέχεια τα συρτάρια των κομοδίνων ανοιχτά, άνω κάτω τις ντουλάπες και τις βιβλιοθήκες τους και πεταμένα τα στρώματα από τα κρεβάτια τους.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών και εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους σε δεκάδες διαρρήξεις σπιτιών στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ