Ρομά με… ακροβατικές ικανότητες «ξάφριζαν» διαμερίσματα στην Πάτρα, μπαίνοντας από τα μπαλκόνια

Η λεία τους άγγιξε τα 500.000 ευρώ

Must Read

Ακόμα και… ακροβάτες έγιναν τα μέλη μιας ομάδας Ρομά στην Πάτρα για να μπαίνουν σε σπίτια του πρώτου και του δεύτερου ορόφου και να κλέβουν, έχοντας καταφέρει να αποκομίσουν τους τελεΗ υταίους μήνες λεία που αγγίζει τα 500.000 ευρώ!

Η σπείρα εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και την Τετάρτη, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης του νόμου για τα ναρκωτικά.

Οι… αναρριχητές δρούσαν κυρίως απογευματινές και νυχτερινές ώρες, όταν έπεφτε το φως του ήλιου. Σκαρφάλωναν στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο πολυκατοικιών, στα μπαλκόνια διαμερισμάτων. Κατόπιν παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις μπαλκονόπορτες και εισέβαλλαν στο εσωτερικό των διαμερισμάτων, το οποίο έκαναν φύλλο και φτερό προκειμένου να βρουν μετρητά και χρυσαφικά. Όταν τελείωναν, άφηναν τα διαμερίσματα σαν βομβαρδισμένα. Οι ένοικοι αντίκριζαν στη συνέχεια τα συρτάρια των κομοδίνων ανοιχτά, άνω κάτω τις ντουλάπες και τις βιβλιοθήκες τους και πεταμένα τα στρώματα από τα κρεβάτια τους.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών και εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους σε δεκάδες διαρρήξεις σπιτιών στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This