Όλη η αλήθεια για τον «γιατρό» του διπλού φονικού Νικολαϊδη-Καλαθάκη που ζούσε σαν… φάντασμα αναμεσά μας

Ήταν καταζητούμενος από την Ιντερπόλ για περισσότερα από 20 χρόνια και ζούσε ανάμεσά μας!

Must Read

Ένας τυχαίος δακτυλοσκοπικός έλεγχος στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών έλυσε το μυστήριο αναφορικά με το πού βρισκόταν ο επί 23 χρόνια καταζητούμενος Ηλίας Μαζαράκης, γνωστός και με το προσωνύμιο «γιατρός» από τη συμμετοχή του στη συμμορία που κρυβόταν πίσω την αρπαγή και την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης και συνεργάτιδός του Σούλας Καλαθάκη τον Νοέμβριο του 1997!

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Τρίτη, όταν ο Μαζαράκης, το όνομα του οποίου βρισκόταν επί σειρά ετών στις λίστες καταζητούμενων της Ιντερπόλ, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Νέα Σμύρνη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Κανένας από το προσωπικό του νοσοκομείου δεν υποπτεύθηκε το ένοχο παρελθόν του 59χρονου, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν πλαστά έγγραφα με παραποιημένα στοιχεία ταυτότητας. Η αλήθεια άρχισε να αποκαλύπτεται μόλις την επόμενη ημέρα, όταν ο επονομαζόμενος «γιατρός» άφησε την τελευταία του πνοή και η σορός του μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Εκεί, ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή απέδωσε τον θάνατο του 59χρονου σε παθολογικά αίτια και, συγκεκριμένα, σε κίρρωση ήπατος σε τελικό στάδιο. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη ήρθε όταν βγήκαν και τα αποτελέσματα της δακτυλοσκοπικής εξέτασης, τα οποία έδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πάνω στο νεκροκρέβατο βρισκόταν ο επί χρόνια ασύλληπτος κακοποιός! Εν συνεχεία, η σορός μεταφέρθηκε σε εργολάβο κηδειών για την ταφή, η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί ως αργά χθες καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής “Φως στο Τούνελ”, δεν εμφανίστηκαν συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα για να την παραλάβουν. Μετά την τελευταία εξέλιξη, Αγγελική Νικολούλη επικοινώνησε με τη μητέρα της άτυχης Σούλας Καλαθάκη η οποία δήλωσε:

Θεία Δίκη…

«Θεία Δίκη Αγγελική μου. Πήρε αυτό που του άξιζε, αλλά έπρεπε να περάσουν 23 χρόνια και να βρεθεί τυχαία; Για μένα αυτή η πληγή δε θα κλείσει ποτέ. Και τώρα τα Χριστούγεννα στον τάφο της Σούλας μου ήμουν. Χάθηκε άδικα… Δεν τον τιμώρησε η Δικαιοσύνη, τον τιμώρησε ο Θεός», ανέφερε συγκινημένη η κυρία Καίτη, ενώ η αδελφή του Γιώργου Νικολαΐδη, Όλγα Κακουλίδου, αναρωτήθηκε εμφανώς σοκαρισμένη: «Ζούσε ανάμεσά μας και οι Αρχές δεν τον εντόπισαν;… Σίγουρα είναι μία δικαίωση, έστω και μετά από τόσα χρόνια. Ο αδελφός μου, όμως, δεν γυρίζει πίσω και αυτό ακόμη με πονάει».

Αγγελική Νικολούλη

Ποιος ήταν ο «γιατρός» στην υπόθεση Νικολαΐδη-Καλαθάκη.

Ο Ηλίας Μαζαράκης, ο οποίος είχε σπουδάσει Ιατρική στην Ιταλία -εξού και το παρατσούκλι «γιατρός»- , είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία του παππού του Στυλιανού Δούκα και της θείας του, Ευτυχίας, το 1985 στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, αίτια της τραγωδίας ήταν κληρονομικά ζητήματα. Μέσα στις φυλακές Αλικαρνασσού ο Μαζαράκης γνώρισε τον Θεόδωρο Κράλλη, μετέπειτα συγκατηγορούμενό του για την απαγωγή και τη δολοφονία του 46χρονου Γιώργου Νικολαΐδη και της 32χρονης συντρόφου του Σούλας Καλαθάκη, ο οποίος εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης για κλοπές και εκβιάσεις, αλλά κατόρθωσε να προχωρήσει σε διακοπή της ποινής του τον Αύγουστο του 1997.

Λίγες ημέρες αργότερα τον ακολούθησε και ο σατανικός γιατρός, ο οποίος παραβίασε στις 6 Σεπτεμβρίου την πενθήμερη άδειά του από τις φυλακές Αλικαρνασσού και εξαφανίστηκε, για να “ενεργοποιηθεί” στην υπόθεση του διπλού φονικού, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ο Μαζαράκης συμμετείχε στην άγρια δολοφονία του ζεύγους Νικολαΐδη-Καλαθάκη, οι σοροί των οποίοι εντοπίστηκαν τυχαία πεντέμισι  μήνες αργότερα στην περιοχή Κατζιλιέριζα, στο Σέσι Γραμματικού.

Μοναδικός φυσικός αυτουργός

Έπειτα από έρευνες της Αστυνομίας, συνελήφθησαν για την υπόθεση συνολικά εννέα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν σε δίκη. Ο «γιατρός» της συμμορίας, ο οποίος παρέμενε ασύλληπτος, καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης εννιά μηνών μόνο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ωστόσο, υπήρχαν μαρτυρίες που τον εμφάνιζαν ως τον μοναδικό φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, ενώ άλλες τον ήθελαν να είχε διαφύγει αμέσως μετά το έγκλημα στην Ολλανδία και, εν συνεχεία, στη Νότιο Αμερική, πιθανώς στο Καράκας της Βενεζουέλας. Όπως έλεγαν εκείνη την εποχή αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, υπήρχε και μια τρίτη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο «γιατρός» έφυγε με φορτηγό πλοίο από τον Πειραιά για τον Παναμά. Καμία από αυτές, όμως, δεν αποδείχθηκε.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso» το διαμέρισμα που είχε δηλώσει ο Μαζαράκης ως τόπο κατοικίας, στην οδό Λαρίσης 57 στους Αμπελόκηπους, και στο οποίο έμενε η νεκρή πλέον μητέρα του, είναι κλειστό, με τους γείτονές του να δηλώνουν ότι είχαν χρόνια να τον δουν. Τελικά, ο τυχαίος έλεγχος στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών έλυσε μια για πάντα το μυστήριο για το πού βρισκόταν ο δολοφόνος «φάντασμα», ο οποίος κατάφερνε για χρόνια να ξεγλιστράει από τα χέρια της Αστυνομίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This