4/7/2022

Και ο Κακλαμανάκης είχε καταγγείλει αυτόν που κατονομάζει ως βιαστή της, η Σοφία Μπεκατώρου!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Ο κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης αναγκάστηκε να προσφύγει στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας μετά τη φραστική επίθεση που είχε δεχθεί από τον παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τον οποίον η Σοφία Μπεκατώρου, η ολυμπιονίκης μας, καταγγέλλει σήμερα ως τον βιαστή της!

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου αποκαλύπτει: Έπεσα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από άνθρωπο του χώρου!

Η καταγγελία του Νίκου Κακλαμανάκη, ήταν ονομαστική, επίσημη και αφορούσε την φραστική επίθεση που δέχτηκε κατά την διάρκεια συνάντησης στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ)

Ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης
Ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία που έγινε πριν από λίγους μήνες:

Η καταγγελία του Κακλαμανάκη:
«Αθήνα, 29 Μαΐου 2020
Κύριοι,
Με την αναφορά μου αυτή σύμφωνα με τον Νόμο 4639/2019 μέρος Ε’ άρθρο 22, επιθυμώ να θέσω υπόψιν σας το παρακάτω περιστατικό:
Στις 10 Φεβρουαρίου του 2020 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) συνάντηση με θέμα την οργάνωση της τελευταίας φάσης της προετοιμασίας των Ελλήνων ιστιοπλόων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Την πρωτοβουλία για την διοργάνωσή της ανέλαβε ο Παύλος Καγιαλής Ολυμπιονίκης, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας και εκπρόσωπος των αθλητών στην ΕΟΕ. Συμμετείχαν οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας ιστιοπλοΐας, είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη ήμουν εγώ και ο Βύρωνας Κοκκαλάνης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπυρίδων Καπράλος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και εκπρόσωπός της στην ΕΟΕ Αριστείδης Αδαμόπουλος. Πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων στη συνάντηση επισυνάπτεται στην παρούσα.

Είκοσι ( 20’ ) λεπτά μετά την έναρξη της συνάντησης, ήρθε η σειρά μου να μιλήσω. Μόλις ο κύριος Αδαμόπουλος άκουσε τη φωνή μου, ρώτησε επιτακτικά και δυνατά «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ;». Μόλις βεβαιώθηκε ότι όντως ήμουν εγώ, ύψωσε περισσότερο τον τόνο της φωνής του και επαναλαμβανόμενα φώναξε «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ» αυξάνοντας συνεχώς την ένταση της φωνής του. Κατέληξε «ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ»

Ο κύριος Καπράλος με ερώτησε εάν έχω πει κλέφτη τον κύριο Αδαμόπουλο. Απάντησα ότι η συνάντηση δεν έχει στόχο να συζητήσουμε τις διαφορές καθενός από εμάς και είπα ότι εάν επιθυμείτε να αναφερθώ σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να κρατηθούν πρακτικά αυτής της συζήτησης ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτά που θα πω θα αποδεικνύονται με πιστότητα και ακρίβεια και δεν θα παραποιηθούν. Ο κ. Καπράλος είπε ότι δεν κρατάνε πρακτικά στη συζήτηση οπότε θεώρησα ότι δεν έπρεπε να αναφερθώ σχετικά, αλλά διαμαρτυρήθηκα λέγοντας ότι υπό το καθεστώς αυτό δεν μπορώ να συμμετάσχω και δήλωσα πως ότι έγινε θα το επιβεβαιώσω μελλοντικά με μάρτυρες.

Ενώ ο επιθετικός τόνος του κύριου Αδαμόπουλου εντεινόταν και συνέχιζε με όλο αυτή την απαξιωτική υβριστική συμπεριφορά του απέναντί μου εις επήκοον όλων των συμμετεχόντων, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ζήτησε να αποχωρήσουμε από την τηλεδιάσκεψη αναφέροντας ότι η συμπεριφορά του κυρίου Αδαμόπουλου προς εμένα, τον προπονητή του, είναι ανεπίτρεπτη. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε.

Είναι σαφές ότι η συμπεριφορά αυτή ήταν απαράδεκτη και προσβλητική τόσο προς εμένα όσο και προς το σύνολο των αθλητών.
Η εν λόγω συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη. Αποτελεί μέρος μιας γενικευμένης τόσο εις βάρος μου όσο και άλλων αθλητών απαξιωτικής συμπεριφοράς, όπως έχει ξανασυμβεί σε άλλες περιστάσεις, από μέρος της διοίκησης της ΕΙΟ.

Θεωρώ ότι το περιστατικό που περιγράφεται εδώ είναι πολύ σοβαρό και γι’ αυτό ζητάω την προστασία των θεσμών, καθώς τέτοιου είδους συμπεριφορά πρέπει να καταδικάζεται κατηγορηματικά, διαφορετικά αναπαράγεται και κλιμακώνεται.

Οι αναφερόμενες πράξεις προσβάλουν το φίλαθλο πνεύμα, τα αγωνιστικά και αθλητικά ήθη και την αθλητική δεοντολογία ( άρθρο 22 παρ. ζ στοιχείο ):

– Συντελέστηκαν εντός της ΕΟΕ, το θεματοφύλακα των Ολυμπιακών αξιών στη χώρα μας.
– Συντελέστηκαν από τον εκπρόσωπο της Ε.Ι.Ο στην Ε.Ο.Ε., ο οποίος συμπεριφερόμενος με αυτόν τον τρόπο προσβάλλει τον θεσμό τον οποίο εκπροσωπεί.
– Παραβιάζουν το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίο προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και το άρθρο 5 σε συνδυασμό με το άρθρο 16, αφού εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και εμποδίζει αναίτια την ειρηνική απόλαυση του δικαιώματος συμμετοχής στο αθλητικό γίγνεσθαι.
– Παραβιάζουν το άρθρο 2Β του Νέου Ευρωπαϊκού Αθλητικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προστατεύει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ασφάλεια εκείνων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, απαγορεύοντας πρακτικές που τους κακοποιούν και υποβιβάζουν.
Αυτή η κατηγορία εμπίπτει στην αρμοδιότητα σας και αποτελεί την πιο σημαντική διαδικασία εντός της αθλητικής δικαιοσύνης για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, αρμοδιότητα την οποία οι οικίες αθλητικές ομοσπονδίες δε διαθέτουν.
Η αναφερόμενη συμπεριφορά προσβάλλει έντονα εμένα και τους υπόλοιπους αθλητές και προπονητές αλλά και θεσμούς του αθλητισμού όπως είναι η ΕΙΟ και η ΕΟΕ και παραβιάζει κατάφωρα τους κανόνες της αθλητικής δεοντολογίας και ηθικής.
Ζητώ να εξεταστεί η καταγγελία μου χωρίς καθυστέρηση. Ζητώ τη στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας από τον Αριστείδη Αδαμόπουλου για τις ως άνω περιγραφόμενες πράξεις και την έκπτωση του από το αξίωμα μέλους Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. και μέλος αθλητικού Ομίλου. Επιπλέον, καθώς ο κύριος Αδαμόπουλος στο εν λόγω περιστατικό εκπροσωπούσε τη διοίκηση της ΕΙΟ, ζητώ επίσης να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τον Αντώνιο Δημητρακόπουλο, πρόεδρο της ΕΙΟ, την Ανδρονίκη Αναστασίου, νυν γενική γραμματέα της ΕΙΟ και τον Απόστολο Παπαθανασίου , τέως γενικό γραμματέα και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΟ, οι οποίοι τόσο στο επίμαχο γεγονός όσο και σε άλλα γεγονότα, παντελώς αδιαφορούν ή και έχουν συμπράξει με σκοπό να με προσβάλουν .
Το περιστατικό αυτό συνέβη παρουσία όλων των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας ιστιοπλοΐας, οι οποίοι ήδη έχουν επιβεβαιώσει πλήρως τα γεγονότα και δηλώνουν μάρτυρες στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Κακλαμανάκης

Συνημμένο:
Κατάλογος συμμετεχόντων στη συνάντηση

Όνομα
Σπυρίδων Καπράλος – Πρόεδρος Ε.Ο.Ε.
Αριστείδης Αδαμόπουλος – Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Ε. , εκπρόσωπος της Ε.Ι.Ο. στην Ε.Ο.Ε.
Γιώργος Σκλαβούνος – τεχνικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ο.
Παύλος Καγιαλής – αθλητής Ολυμπιακής κλάσης 470
Βύρωνας Κοκκαλάνης – αθλητής Ολυμπιακής κλάσης της ιστιοσανίδας (RS:X)
Νικόλαος Κακλαμανάκης – προπονητής Ολυμπιακής κλάσης ιστιοσανίδας (RS:X), προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη
Βασιλεία Καραχάλιου – αθλήτρια Ολυμπιακής κλάσης Radial Laser
Μιχάλης Μηλαίος – προπονητής Ολυμπιακής κλάσης 470, προπονητής των Παύλου Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη
Παναγιώτης Μάντης – αθλητής κλάσης 470
Γιάννης Μιτάκης – αθλητής κλάσης Finn
Θεοδωρής Πολυχρονίδης – προπονητής κλάσης Finn, προπονητής του Γιάννη Μιτάκη
Από τους ανωτέρω έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός οι Παύλος Καγιαλής , Παναγιώτης Μάντης, Βασιλεία Καραχάλιου, Μιχάλης Μηλαίος, Βύρωνας Κοκκαλάνης.
Οι ανωτέρω αθλητές και προπονητής δηλώνουν μάρτυρες της καταγγελίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολομβία γίναμε! 38χρονος δολοφόνησε 64χρονο στην Αγία Βαρβάρα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην πρωτεύουσα, παρά την -υποτίθεται- αυξημένη αστυνόμευση, καθώς πριν από...

Αγία Βαρβάρα: Συνελήφθη 35χρονος που πυροβολούσε στον αέρα από ταράτσα

Στη σύλληψη ενός 35χρονου προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η Αστυνομία στην Αγία Βαρβάρα...

Ρόδος: Μετανάστες αποβιβάστηκαν σε παραλία με λουόμενους

Την ώρα που οι τουρίστες απολάμβαναν αμέριμνοι το μπάνιο τους στην παραλία Τσαμπίκα της...

Δικαίωση Κυριάκου: Ενσωματώθηκαν πλήρως οι Αλβανοί στην Κολομβία των Βαλκανίων

Στα μέσα Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην μεγάλη εκδήλωση για το δημογραφικό.Η παρέμβαση...

Καισαριανή: Επίθεση στα ΜΑΤ με μολότοφ – Χημικά και συμπλοκές

Νύχτα ταραχών ήταν η χθεσινή στην Καισαριανή, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια στο κτίριο όπου στεγάζονται...

Κάτω Πατήσια: Κατέληξε ο τραυματίας, στους τρεις οι νεκροί από την συμπλοκή – Σεσημασμένοι για ναρκωτικά οι εμπλεκόμενοι

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η υπόθεση με τη σύλληψη τους για ναρκωτικά είχε γίνει γνωστή πριν από λίγο καιρό

Κάτω Πατήσια-Άγιοι Ανάργυροι: Φαρ Ουέστ με πυροβολισμούς, νεκρούς και τραυματίες!

Επί των ημερών του Τάκη Θεοδωρικάκου η Αθήνα έχει γίνει η... πρωτεύουσα της ανομίας - Βίντεο σοκ

Υπόθεση τοκογλυφίας στην Πάτρα: Συνελήφθη άνδρας που εκβίαζε και απειλούσε τον δανειολήπτη!

Τον βρήκε σε στιγμή ανάγκης και το εκμεταλλεύτηκε, δανείζοντάς του χρήματα με υπέρογκο τόκο,...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα βαφτίσια Κούστα έγιναν «εφιάλτης» για τους καλεσμένους

«Ποιος, ποιος, ποιος, μωρό μου, ποιος; Ποιος, ποιος, ο......

Fuel Pass 2: Πώς να κάνετε την αίτηση στο gov.gr και ποια η ημερομηνία λήξης

Η νέα ψηφιακή κάρτα θα μπορεί να εκδοθεί μετά από αίτηση στη πλατφόρμα στο gov.gr είτε μπορεί να γίνει μέσω ΚΕΠ

Σε άθλια κατάσταση ο Αντώνης Σαμαράς

Δύσκολες ώρες ζει ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα από την...

Κορωνοϊός: 19χρονη πέθανε στο Σισμανόγλειο – Επιμένουν στη μη λήψη μέτρων

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος μίας 19χρονης στο...

Νοσηλεύεται με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα o Δημήτρης Γιώτης

Ανησυχία για τον Δημήτρη Γιώτη. Ο γνωστός τραγουδιστής, που...

Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης – Η σύντροφός του τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό

Νέα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει ο γνωστός τραγουδιστής...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ