Δύο συλλήψεις για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη – Μέλη αναρχικής ομάδας οι δράστες (video)

Πρόκειται για μέλη της αναρχικής ομάδας «Μασόβκα»

Must Read

Χρειάστηκαν λιγότερο από 24 ώρες οι άνδρες της Ασφάλειας, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες που επιτέθηκαν στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Πρόκειται, σύμφωνα με τις αρχές, για μέλη της αναρχικής ομάδας «Μασόβκα», η οποία ανέλαβε και με κείμενο της την ευθύνη για την επίθεση.

Πώς έφτασε στα ίχνη τους η Αστυνομία

Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφαλείας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα άτομα που ήταν και στο βίντεο που είχε ανεβάσει η ίδια η αναρχική ομάδα στο διαδίκτυο και αποτύπωνε τη στιγμή που έφταναν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και έγραφαν συνθήματα όπως «απέλαση στον Βαρβιτσιώτη» ενώ πετούσαν και φειγ βολάν.

Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των δύο ανδρών, το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσαν κατά την διάρκεια της επίθεσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ανάρτηση Βαρβιτσιώτη και το κείμενο των αντιεξουσιαστών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την επίθεση στο πολιτικό του γραφείο μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Έτσι, λίγο μετά το επεισόδιο έγραψε: «Για άλλη μία φορά το γραφείο μου γίνεται στόχος των γνωστών αγνώστων. Να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να με φοβίσουν. Το κράτος δικαίου και η δημοκρατία θα τους νικήσουν!».

Από την πλευρά της η αναρχική ομάδα, που έχει κάνει την εμφάνιση της το 2018, στο κείμενο που δημοσίευσε σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφερε: «…Αρνούμαστε το ψευτοδίλημμα, νομιμότητα-παρανομία γιατί η βία που δέχεται η τάξη μας είναι καθολική, οπότε και η κοινωνική αυτοάμυνα θα πρέπει να είναι ανάλογη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This