Σάββατο 8/5/2021

Εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών με ορμητήριο το κέντρο μεταναστών στα Διαβατά

Χρησιμοποιούσαν ένα κοντέινερ ως κρυψώνα για τα κλοπιμαία τους

Δύο επιχειρήσεις της Αστυνομίας το πρωί της Τρίτης έβγαλαν «λαβράκια», με αλλοδαπούς που δεν είχαν άδεια παραμονής στη χώρα, αλλά και με κάποιους που κατείχαν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα από καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όπως και από πολίτες (μεταχειρισμένα).

Η πρώτη επιχείρηση έγινε εντός του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων των Διαβατών, χθες το πρωί, και οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν περί ύπαρξης κλοπιμαίων μέσα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών των Διαβατών, για την οποία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους το τελευταίο διάστημα.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για παραβατική συμπεριφορά συγκεκριμένης ομάδας αλλοδαπών (σπείρας), που διαμένουν στο καμπ του πρώην Στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, και η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8 το πρωί παρουσία εισαγγελέα.

Άνοιξαν για έλεγχο ένα κοντέινερ το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποτελούσε κρυψώνα κλοπιμαίων, και πράγματι μέσα βρήκαν και κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων, καινούργιων και μεταχειρισμένων, ενώ εντόπισαν και ποσότητα ναρκωτικών.

Επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας

Αμέσως μετά έγινε αστυνομική επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη και κυρίως στις ευρύτερες περιοχές του Σταθμού Διαλογής του ΟΣΕ και των Διαβατών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής δράσης ελέγχθηκαν 128 άτομα, προσήχθησαν 19 αλλοδαποί, εκ των οποίων 4 συνελήφθησαν, καθώς στερούνταν ταξιδιωτικά έγγραφα για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, και βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις που αφορούν παραβίαση μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, δεδομένου ότι έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες Ελλήνων πολιτών, που υφίστανται πίεση και κλοπές προσωπικών αντικειμένων από αλλοδαπούς, σε καθημερινή βάση, κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ