Υπόθεση Κώστα Δασκάλου: Μάρτυρας «κλειδί» φοβάται για τη ζωή της

H γυναίκα που κατέθεσε ότι... φάγανε τον Κώστα Δασκάλου πιστεύει ότι θέλουν να της κλείσουν το στόμα! Αλλαξε σπίτι και κρύβεται γιατί δέχεται ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές

Must Read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Κώστα Δασκάλου που βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου νεκρός σε πηγάδι στην Καβάλα, σχεδόν έναν μήνα μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του στις 24 Νοεμβρίου 2020.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Η μάρτυρας «κλειδί», που αποκάλυψε αποκλειστικά στην «Espresso» ότι έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι ο άτυχος δημοτικός υπάλληλος δολοφονήθηκε, δέχεται ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές και πλέον φοβάται και για τη δική της ζωή!

Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε διαπιστώνοντας ότι κάποιοι θέλουν πάση θυσία να της κλείσουν το στόμα, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αλλάξει σπίτι αλλά και χώρο εργασίας, κάτι που επιβεβαιώνει και η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου που χειρίζεται την υπόθεση. Η μάρτυρας έχει καταθέσει ότι τις πρώτες ημέρες μετά την εξαφάνιση του Κώστα Δασκάλου τον είδε μέσα σε ένα γκρι τζιπ μαζί με άλλους δύο άντρες και στη θέση του συνοδηγού καθόταν ένας καλός φίλος του αγνοουμένου.

Το τζιπ με τους 3 άνδρες

«Στις 27 Νοεμβρίου πήγαινα στη δουλειά μου και είδα ένα γκρι τζιπ να σταματάει στην περιοχή του κυνοκομείου Καβάλας, στη στροφή για την Ασπρη Αμμο. Στο αυτοκίνητο ήταν τρεις άντρες, ο οδηγός που δεν τον ήξερα, στη θέση του συνοδηγού ήταν ο φίλος του Κώστα και στο πίσω κάθισμα ένας ψηλός άντρας που δεν κατάλαβα ποιος ήταν. Μετά από λίγα λεπτά άκουσα πυροβολισμούς και κάλεσα την Αστυνομία, που ήρθε μετά από περίπου μία ώρα και δεν βρήκε κάτι. Μετά από δύο ημέρες έμαθα ότι χάθηκε ο Κώστας και πάγωσε το αίμα μου» ανέφερε η γυναίκα στην «Espresso».

Η μαρτυρία της συμπληρώνει αυτήν ενός άντρα που μένει ακριβώς απέναντι από το πηγάδι όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Κώστας Δασκάλου και έκανε επίσης λόγο για ένα γκρι τζιπ. Ο ίδιος άνθρωπος κατέθεσε ότι άκουσε τον δημοτικό υπάλληλο να λέει «Για 600 ευρώ θα με σκοτώσετε;», υποστηρίζοντας ότι ο 40χρονος δολοφονήθηκε!

Ο Κώστας Δασκάλου είχε εξαφανιστεί από την Καβάλα και το πτώμα του βρέθηκε μέσα σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Περιγιαλίου. Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης που έκανε τη νεκροτομή είχε αποδώσει τον θάνατό του σε πνιγμό έναν μήνα προτού βρεθεί το πτώμα, κάτι που συμπίπτει με τον χρόνο εξαφάνισης του 40χρονου. Ομως δεν εντόπισε προθανάτιες κακώσεις ή ίχνη πάλης κι έτσι απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αν και ακόμη αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Ωστόσο οι μαρτυρίες που εξασφάλισε αποκλειστικά η «Espresso» ανέτρεψαν τα δεδομένα, καθώς δείχνουν δολοφονία! Η δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου νέου Ανθούλα Ανάσογλου ζητά απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που αφήνουν κενά στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή που δεν έχει παραδώσει γραπτό πόρισμα.

Παραπάτησε ή κάποιος τον έριξε;

«Η εκτίμηση της αιτίας θανάτου του Κώστα Δασκάλου πηγάζει από μια πρώτη εντύπωση, χωρίς ακόμη να υπάρχει καταγεγραμμένη η τεκμηριωμένη ιατρικά αιτία θανάτου. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο, όταν σε ολόκληρη την ανατολική Μακεδονία εκτελεί χρέη ιατροδικαστή ένας μοναδικός γιατρός, να έχουμε έκδοση της ιατροδικαστικής εξέτασης και των ιστολογικών αποτελεσμάτων εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Γι’ ακόμα μια φορά, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα στην οικογένεια αν ήταν ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια. Παραπάτησε και γλίστρησε με αποτέλεσμα την πτώση στο πηγάδι ή κάποιος τον έριξε;» αναρωτιέται μιλώντας στην «Espresso».

Η δικηγόρος υπενθυμίζει ότι λίγη ώρα πριν εξαφανιστεί, ο Κώστας Δασκάλου είχε παραληφθεί από το ΕΚΑΒ και είχε ενημερωθεί η Αστυνομία: «Αφού ήταν στα χέρια της Αστυνομίας, πώς βρέθηκαν δύο σύριγγες ινσουλίνης στα χέρια του; Πού πήγε το κινητό του τηλέφωνο; Και ποιος προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη από τις τελευταίες συνομιλίες; Η οικογένεια ρωτά και η Πολιτεία οφείλει να απαντήσει άμεσα…» επισημαίνει η Ανθούλα Ανάσογλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This