Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Παίδων «Αγία Σοφία»: Οι αποκαλύψεις της αναισθησιολόγου «καίνε» τον παιδόφιλο τραυματιοφορέα

Ιδιαίτερα γλαφυρή η περιγραφή της αρρωστημένης δράσης του 61χρονου σε ναρκωμένες ανήλικες στο χειρουργείο του νοσοκομείου

Συγκλονίζουν όσα περιγράφει στην προανακριτική της κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής η νεαρή ειδικευόμενη αναισθησιολόγος, που έπιασε στα πράσα -και μάλιστα δύο φορές!- τον 61χρονο τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» να κακοποιεί σεξουαλικά ένα ανήλικο κορίτσι που είχε πάρει νάρκωση για να χειρουργηθεί.

«Το πρώτο περιστατικό ήταν ένα κοριτσάκι 6 ετών, το οποίο είχε έρθει για καθετηριασμό λόγω καρδιολογικού προβλήματος. Ενώ η μικρή ήταν υπό αναισθησία και διασωληνωμένη, εγώ, ενώ βρισκόμουν στη θέση πλαγίως του παιδιού, κάποια στιγμή έσκυψα, δεν θυμάμαι για ποιον λόγο, και καθώς όρθωνα το σώμα μου ασυναίσθητα κοίταξα προς την ασθενή, η οποία ήταν ακάλυπτη στο χειρουργικό τραπέζι. Αυτό που είδα ήταν μια απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από το αιδοίο του κοριτσιού. Αυτό διήρκεσε κλάσματα του δευτερολέπτου. Εκείνος βρισκόταν αριστερά της, στο ύψος του ισχίου. […] Όταν έγινε αυτή η κίνηση δεν ήταν κάποιος άλλος παρών…», περιγράφει.

Η γιατρός υποψιάστηκε τον τραυματιοφορέα, τον έθεσε υπό επιτήρηση και, στο δεύτερο περιστατικό, με ένα κοριτσάκι 8,5 ετών που προοριζόταν για καθετηριασμό, βεβαιώθηκε για την αρρωστημένη δράση του. «Ήταν ακάλυπτη στο πάνω μέρος του σώματός της, είχε μόνο την ποδιά στην περιοχή του εφηβαίου. Παρατήρησα κινητικότητα κάτω από την ποδιά του κοριτσιού. Συγκεκριμένα, είδα ο τραυματιοφορέας να έχει το αριστερό του χέρι κάτω από την ποδιά και να κάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς στην περιοχή του εφηβαίου. Την ώρα που κάναμε αλλαγή στη διασωλήνωση ξανά, παρατήρησα παρόμοιες κινήσεις, δηλαδή επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς του αριστερού χεριού του τραυματιοφορέα κάτω από την ποδιά».

Διαπιστώθηκε η κακοποίηση του κοριτσιού

Σοκαρισμένη η αναισθησιολόγος περιγράφει πώς διαπιστώθηκε η κακοποίηση του κοριτσιού: «Την ώρα που η νοσηλεύτρια αφαίρεσε το εσώρουχο του παιδιού, παρατήρησα την παρουσία αίματος στο εσώρουχο. Το είδε και η επιμελήτρια ότι ήταν στο σημείο του εσωρούχου που αντιστοιχεί στα έξω γεννητικά όργανα… Ψάξαμε το σώμα του παιδιού μήπως υπάρχει κάποια εξωτερική πηγή που να δικαιολογεί το αίμα, δεν βρήκαμε όμως κάτι. Μετά από λίγο, είδα και μια κηλίδα αίματος στην απορροφητική πάνα που βάζουμε κάτω από το σώμα των παιδιών. Επανελέγξαμε το παιδί και παρατήρησα ότι ανάμεσα στα πόδια της μικρής υπήρχε ένα έκκριμα πολύ ανοιχτού κόκκινου χρώματος…

»Παρατήρησα ότι το γάντι τύπου λάτεξ, και συγκεκριμένα ο δείκτης του αριστερού του χεριού του τραυματιοφορέα, ήταν λερωμένος με αίμα εφάμιλλο αυτού του εσωρούχου. Τέθηκε πιθανότητα για πρώιμη ήβη και ότι έπρεπε να ειδοποιηθούν οι γονείς και να συστηθεί εξέταση από γυναικολόγο. Εν τω μεταξύ, ήρθε ο καρδιολόγος και ενημερώθηκε για την ύπαρξη του αίματος. Την ώρα που αναρωτιόμασταν για την ύπαρξη του αίματος ήταν και ο τραυματιοφορέας παρών. Μετά από λίγο είδα ότι έκανε τον γύρο του τραπεζιού και αποχώρησε».

Ο 61χρονος, που ετοιμαζόταν να συνταξιοδοτηθεί, κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς ακολούθησαν άλλες δέκα καταθέσεις από γιατρούς, νοσηλευτές και τους γονείς των δύο παιδιών. Πλέον εξετάζεται αν στο παρελθόν υπήρξαν και άλλα θύματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ