Δολοφονία Καραϊβάζ: Σύνδεση της εκτέλεσης με το οργανωμένο έγκλημα από τον Οικονόμου (video)

Δεν αποκλείει η ΕΛ.ΑΣ. εκτελεστές από το εξωτερικό - Στα χέρια των Αρχών οπτικό υλικό από κάμερες

Must Read

Για στοιχεία που δείχνουν οργανωμένο έγκλημα και συμβόλαιο θανάτου έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον εκτέλεσαν με 10 σφαίρες, εκ των οποίων οι 2 στο κεφάλι, λέει η ιατροδικαστική έκθεση

«Υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας ανοικτός πόλεμος», είπε αρχικά ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές, σε βάθος, με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών ούτως ώστε να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά, να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη».

Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το οργανωμένο έγκλημα, ο Λευτέρης Οικονόμου απάντησε: «Τα στοιχεία παραπέμπουν πιο πολύ σε κοινό έγκλημα. Είναι αναμφισβήτητα από τις δύσκολες υποθέσεις διότι και ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η στυγερή δολοφονία αλλά και αυτές που έχουμε  καταγράψει και έχουν συμβεί ειδικά θα έλεγα την τελευταία τριετία, δείχνουν ότι είναι από συμβόλαια θανάτου, είναι από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν και έναν συντελεστή θα έλεγα σημαντικής δυσκολίας. Για αυτό είμαστε εδώ, η αποτελεσματικότητα της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής στο θέμα της εξιχνίασης σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων είναι γνωστή».

Όσο για τα κίνητρα της εκτέλεσης, ο κ.Οικονόμου είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα: «Είμαστε πολύ γρήγορα ακόμη για να δώσουμε με ασφάλεια τα κίνητρα του εγκλήματος. Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά από την πλευρά να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία».

Δεν αποκλείει η ΕΛ.ΑΣ. εκτελεστές από το εξωτερικό

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από ένα κατάστημα και από μία πολυκατοικία βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, όπου απεικονίζουν τους δύο δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με το OPEN, η αστυνομία δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να είναι από το εξωτερικό, ωστόσο στρέφει τις έρευνές της προς διάφορες κατευθύνσεις, εστιάζοντας στο επιχειρησιακό σκέλος της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This