Τρίτη 18/5/2021

Το άρθρο του Γιώργου Καραϊβάζ που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών

Είχε προειδοποιήσει με αποκαλύψεις ενώπιον της δικαιοσύνης

Έχουμε γράψει ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είναι ένα μεμονωμένο έγκλημα, αλλά ένα έγκλημα που στρέφεται κατά του πολιτεύματος. Αφενός επειδή ο δολοφονημένος ήταν καταξιωμένος δημοσιογράφος, αφετέρου διότι επρόκειτο να καταθέσει στην δικαιοσύνη για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς. Άρα με την δολοφονία του, παρεμποδίστηκε η ίδια η λειτουργία της δικαιοσύνης, εβλήθη δηλαδή ο ακρογωνιαίος λίθος του πολιτεύματος.

Δείτε πιο άρθρο του έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Το τέλος του άρθρου ενδέχεται να θορύβησε κάποιους που ήθελαν να αποτρέψουν την κατάθεση του δημοσιογράφου.
Δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο bloko.gr

Το κείμενο που ακολουθεί, εκλάβετε το ως μια κοινωνική προσφορά του bloko.gr στην ευρύτερη αστυνομική οικογένεια, που εξακολουθεί να αιθεροβατεί στις αριστοφανικές νεφέλες της αφέλειας, εκεί ακριβώς που βρισκόμασταν αναπεπταμένοι κι εμείς.

Τώρα που και οι δύο έχουν εκλείψει από το δημόσιο βίο, αποδεσμευόμαστε κι εμείς να πούμε κάποια πράγματα, για να διαφωτίσουμε όσο μπορούμε ένα παρασκήνιο στο οποίο βρίσκονται αρκετοί οι μυημένοι και κυρίως οι πολιτικοί ταγοί μας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως μία από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσης μας για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις πριν από κάθε ετήσια διαδικασία ήταν κατά κύριο λόγο ο Δημήτρης Μάλαμας και δευτερογενώς ο Καπές. Εξ’ όσων επίσης γνωρίζουμε, δικός τους βασικός “επικοινωνιολόγος” των όσων μετέπειτα βλέπαμε σε κρίσεις και τοποθετήσεις ήταν ο Σπύρος Παπαχρήστου, όσιο κι αυτός βρισκόταν στη ζωή. Στη συνέχεια ανέπτυξαν τα δικά τους δίκτυα ενημέρωσης.

Πολλές φορές μας εξέπληξαν με την ακρίβεια των … “προβλέψεων” τους και ειδικά για τις θέσεις κρίσμου και υψηλού ενδιαφέροντος. Προσέξτε. Αυτό που λέμε και κοινοποιούμε ήταν πως γνώριζαν. Αυτό που δεν ξέρουμε κι αλίμονο δεν θα μας έλεγαν ποτέ, ήταν ο βαθμός της επιδραστικότητας τους πάνω στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις. Ο Παπαχρήστου την είχε και είναι πανθομολογημένο. Για τους δύο Δημήτρηδες δεν ξέρουμε και γι αυτό θέλουμε να είμαστε ακριβείς στη διατύπωση. Το απαύγασμα του όποιου συμπεράσματος εναπόκειται στη δική σας κρίση.

ΥΓ: Το κείμενο αφιερώνεται επίσης σε όλους όσοι μέσα στην οικογένεια της ΕΛΑΣ, στο άκουσμα του ονόματος Μάλαμας, ανασήκωναν ώμο και βλέμμα με δεικτική απορία, προσποιούμενοι άγνοια περί του ονόματος και της υπόστασης.

ΥΓ 2: Υποσχόμαστε κι άλλες αποκαλύψεις. Πολύ σύντομα και ειδικά για την υπόθεση που τις τελευταίες ημέρες (;) προκαλεί αναστάτωση στην ΕΛΑΣ.

ΥΓ 3: Καταθέτουμε τη βεβαιότητα μας πως δεν πρόκειται να εξιχνιαστεί καμία από τις τρεις δολοφονίες/.

ΥΓ 4: Τα τηλέφωνα του Μάλαμα τα εξαφάνισαν οι αστυνομικοί συνοδοί του. Η αστυνομία δεν μπορεί να τα βρει ή δεν θέλει; Εμείς πάντως θέλουμε.

του Γιώργου Καραϊβάζ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ