Πέμπτη 13/5/2021

Εκτέλεση Γ. Καραϊβάζ: Ο δολοφόνος με το όπλο στο χέρι σε νέο βίντεο ντοκουμέντο! (video)

Η ΕΛ.ΑΣ. ρίχνει στη «μάχη» ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων που χρησιμοποιείται σε υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων και τρομοκρατίας

Σε νέο βίντεο ντοκουμέντο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, φαίνονται οι δράστες να φεύγουν με το μηχανάκι τους από τον τόπο του εγκλήματος, με τον συνεπιβάτη να κρατά στο χέρι το όπλο με το οποίο τον εκτέλεσε εν ψυχρώ!  

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, στο εν λόγω βίντεο, το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος, εμφανίζονται οι δολοφόνοι του γνωστού δημοσιογράφου μόλις τρία λεπτά μετά την εκτέλεσή του έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει καταφέρει να εντοπίσει πάνω από 100 βίντεο και να χαρτογραφήσει ακριβώς τη διαδρομή της διαφυγής των δύο εκτελεστών από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Όπως επίσης αναφέρει η δημοσιογράφος, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους 22 καταθέσεις και πλούσιο υλικό από το κινητό τηλέφωνο και τις επαφές του δολοφονηθέντα. Σε αυτές τις επαφές υπάρχουν ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που θα κληθούν το επόμενο διάστημα για να συζητήσουν αρχικά με τους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και αμέσως μετά οι αστυνομικοί θα διαπιστώσουν αν πρέπει να τους καλέσουν ξανά και ξανά. Επίσης, έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 μηχανάκια που τους φάνηκαν ύποπτα, αλλά κανένα τους δεν έχει ταυτοποιηθεί, μέχρι στιγμής, ως εκείνο των δραστών.

Στη «μάχη» και ειδικό λογισμικό της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, προκειμένου να εντοπιστούν πάση θυσία οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ, πάρθηκε η απόφαση να μπει στη «μάχη» και ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων. Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως μεγάλες υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων και τρομοκρατίας.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ