Καρέ-καρέ εν πλω επιχείρηση του Λιμενικού για την εξάρθρωση κυκλώματος δουλεμπόρων (video)

Μετέφεραν μετανάστες από την Τουρκία στην Κω – Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού και για κατασκοπεία

Must Read

Μεγάλο χτύπημα στα δουλεμπορικά κυκλώματα που εκμεταλλεύονται την ελπίδα προσφύγων και μεταναστών για ένα καλύτερο αύριο σε ευρωπαϊκή χώρα, πέτυχε το Λιμενικό Σώμα στην Κω.

  • Aπό τον
    Βασίλη Τζήμτσο

Λιμενικοί του νησιού σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω διαμονής τους στην Κω και διευκόλυνσης προώθησής τους στην ενδοχώρα, με πλαστά έγγραφα.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 43χρονος αλλοδαπός να συνοδεύει μια 23χρονη και μια 27χρονη αλλοδαπές σε χώρο αναμονής ταξί στην πόλη της Κω. Οι γυναίκες συνελήφθησαν έξω από το αεροδρόμιο του νησιού καθώς στον έλεγχο που τους έγινε, επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν. Στη συνέχεια λιμενικοί συνέλαβαν έναν 43χρονο αλλοδαπό για πλαστογραφία αλλά και κατασκοπεία, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του στην Κω, με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και λάπτοπ που θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω έρευνα. Επίσης, κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα του.

Ακολούθησε δεύτερη επιχείρηση του Λιμενικού το απόγευμα της Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή του νησιού. Εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων εντοπίστηκε ταχύπλοο φουσκωτό με οκτώ επιβαίνοντες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές. Δύο σκάφη του Λιμενικού καταδίωξαν το ταχύπλοο το οποίο ακινητοποίησαν. Ένας 23χρονος αλλοδαπός ήταν ο διακινητής-χειριστής του σκάφους σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων και συνελήφθη. Ο ίδιος αναγνωρίστηκε από τις δύο αλλοδαπές που είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο του νησιού ως ο διακινητής που τις είχε μεταφέρει πριν από μία εβδομάδα από τα τουρκικά παράλια. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα για παράνομη διακίνηση προσώπων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 98 του Π.Κ. (έγκλημα κατ’ εξακολούθηση).

Η πλειοψηφία των συλληφθέντων αλλοδαπών αναγνώρισαν ως μέλη του κυκλώματος διακίνησής τους από την Τουρκία στην Κω και εν συνεχεία στην ενδοχώρα, αρκετούς από τους αλλοδαπούς σε βάρος των οποίων έχουν ήδη εκδοθεί εθνικά και διεθνή εντάλματα σύλληψης, από τον Νοέμβριο του 2020, με σκοπό την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών. Το ταχύπλοο κατασχέθηκε.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Λιμεναρχείο Κω, ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μελετά τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει, διερευνώντας την εμπλοκή και άλλων μελών του κυκλώματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχολιάζοντας την επιτυχία του Λιμενικού Σώματος στην εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για μία ακόμα φορά, λειτούργησαν με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η Ελλάδα έχει και φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα της και καταπολεμά τα κυκλώματα διακίνησης που εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους, συχνά κάτω από την προστασία της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Πολλά συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής τους».

Δείτε βίντεο από την εν πλω επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε θαλάσσια περιοχή της Κω για τη σύλληψη του 23χρονου χειριστή του σκάφους που μετέφερε επτά μετανάστες από τα τουρκικά παράλια:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This