Δευτέρα 17/5/2021

Ανήλικα αγόρασαν με Bitcoin στο Dark Web πλαστά ευρώ και γέμισαν όλη τη Ρόδο!

Στα δικαστήρια της Ρόδου και ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθούν αύριο προκειμένου να απολογηθούν πέντε πιτσιρικάδες, ηλικίας 16, 16, 15, 16 και 17 ετών αντίστοιχα, τα οποία κατηγορούνται για τα αδικήματα της προμήθειας, της κατοχής και της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

χρήματα

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2018 ο ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη καπνιστού στην πόλη της Ρόδου κατήγγειλε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ένας νεαρός έκανε συναλλαγές αξίας 14 και 22 ευρώ και για την εξόφλησή τους, του έδωσε δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία ήταν εμφανώς πλαστά και κατασχέθηκαν. Την επομένη κιόλας ημέρα, ένας ακόμη ιδιοκτήτης καταστήματος κατήγγειλε ότι  δύο άγνωστοι νεαροί μετέβησαν στο κατάστημα με τουριστικά είδη στην Μεσαιωνική Πόλη και έκαναν συναλλαγή αξίας τριών ευρώ δίνοντάς του χαρτονόμισμα των 50 ευρώ το οποίο ήταν εμφανώς πλαστό.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο 16χρονοι παρήγγειλαν από άγνωστο άτομο μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω του DARK WEB 40 πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 50 ευρώ το ένα, αντί του ποσού των 300 ευρώ, τα οποία πλήρωσαν με BITCOIN.

Την 3η Σεπτεμβρίου 2018 ο ένας παρέλαβε μέσω άγνωστης εταιρείας ταχυμεταφορών τα πλαστά χαρτονομίσματα και την επομένη παρέδωσε στον φίλο του τα 25 από αυτά. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της τοπική εφημερίδα, ο πρώτος 16χρονος παρέδωσε την επόμενη ημέρα σε έναν τρίτο 16χρονο πέντε από τα πλαστά χαρτονομίσματα και έλαβε το ποσό των 100 ευρώ ενώ την ίδια ημέρα έδωσε σε ακόμη δύο ανήλικους φίλους του ηλικίας 15 και 17 ευρώ 10 πλαστά συμφωνώντας μαζί τους να του δώσουν από 25 ευρώ για καθένα εξ’ αυτών όταν τα εξαργύρωναν. Οι τελευταίοι του έδωσαν πράγματι το χρηματικά ποσό των 225 ευρώ και έδωσε τα μισά στον 16χρονο φίλο του με τον οποίο έκαναν από κοινού την παραγγελία.

Οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα εξαργύρωσαν σε διάφορα μαγαζιά της πόλης της Ρόδου και της Μεσαιωνικής Πόλης και κυρίως σε ψιλικατζίδικα, τουριστικά μαγαζιά και περίπτερα αγοράζοντας πράγματα μικρής αξίας, ενώ το ένα πλαστό το κράτησε ένας καταστηματάρχης που αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν γνήσιο. Από την εξαργύρωση των πλαστών χαρτονομισμάτων έλαβαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πρώτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πλαστά και στου δεύτερου 15.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ