Δευτέρα 17/5/2021

Την «γκετοποίηση» της Κυψέλης καταγγέλλουν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής

Η περιοχή μετατρέπεται σε «νέα Εξάρχεια», με τις Αρχές να παρακολουθούν αδιάφορες, κόβοντας, παράλληλα, πρόστιμα σε... καταστηματάρχες

Την «γκετοποίηση» της Κυψέλης και τη μετατροπή της σε άντρο παραβατικότητας καταγγέλλουν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, καθώς, όπως καταγγέλλουν, υπό το πρόσχημα της πανδημίας εξελίσσεται μια προσπάθεια μετατροπής της περιοχής σε… νέα Εξάρχεια!

Μάλιστα, καταγγέλλουν τις «αρμόδιες Αρχές» που παίζουν κρυφτούλι και, αντί να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα, κυνηγούν τους καταστηματάρχες της περιοχής. Όπως οι ίδιοι τονίζουν, το μοναδικό που θέλουν είναι «το αυτονόητο», δηλαδή ποιότητα ζωής και εργασίας στη γειτονιά τους. «Το παραπάνω όμως δεν γίνεται με την γκετοποίηση της Κυψέλης και τη μετατροπή της σε άντρο εγκλήματος, παραβατικών και μεταναστών», συμπληρώνουν.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, τα πρόσφατα κορωνοπάρτι δεν είναι η εικόνα που θέλουν οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή. Όπως σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση, «θέλουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά, τα παιδιά μας και τους γονείς μας να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς τον φόβο από την εγκληματικότητα».

Μια νέα μορφή παραβατικότητας

Μάλιστα δεν διστάζουν να καταλογίσουν ευθύνες τόσο στο κράτος όσο και στον δήμο για τη μετατροπή της περιοχής τους σε «πολυπολιτισμική γειτονιά» και προειδοποιούν ότι με πρόσχημα την πανδημία, και το κλείσιμο των καταστημάτων, «διάφορες ΜΚΟ και οι πρώην θαμώνες των Εξαρχείων βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια νέα μορφή παραβατικότητας στην Κυψέλη. Αυτή των πορειών, των συγκεντρώσεων, των κορωνοπάρτι».

Από το στόχαστρό τους δεν λείπει και η κυβέρνηση, καθώς, όπως καταγγέλλουν, «οι “αρμόδιες Αρχές” παρακολουθούν αδιάφορες και το μόνο που ξέρουν είναι να κόβουν πρόστιμα αν κάποιος καταστηματάρχης βάλει έναν πελάτη παραπάνω στο μαγαζί του».

Επιπρόσθετα ζητούν από όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση γι’ αυτό το… κοινωνικό πείραμα που κάποιοι διεξάγουν εις βάρος των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην Κυψέλη. Γιατί, όσα συμβαίνουν τόσο στην Κυψέλη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν είναι απλά αφορμή για τις «τυπικές διαμάχες» μεταξύ πολιτικών στην τηλεόραση, αλλά έχουν επιπτώσεις στις ζωές των πολιτών.

*φωτό αρχείου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ