Χειροπέδες σε 48χρονη για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων – Κατάφερε να αποσπάσει τουλάχιστον 55.000 ευρώ!

Must Read

Στα χέρια της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής βρίσκεται μία Ελληνίδα, που κατηγορείται ότι εξαπατούσε ηλικιωμένους, προκειμένου να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Συγκεκριμένα, η 48χρονη συνελήφθη την Τετάρτη στον Άλιμο, ενώ, λίγο νωρίτερα είχε προσεγγίσει μία ηλικιωμένη, προσποιούμενη την κόρη ενός γείτονα της και την έπεισε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο της με το πρόσχημα να τη μεταφέρει στην στάση του λεωφορείου. Άμεσα αστυνομικοί επενέβησαν και την συνέλαβαν, ενώ, σε έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι της συνελήφθη και ένας 50χρονος Έλληνας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στην κατοχή της και στο αυτοκίνητο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια επ’ ονόματι άλλων ατόμων, κοσμήματα και είδη ρουχισμού.

Η δράση της

Σύμφωνα με την Αστυνομία,  τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η κατηγορουμένη κινούμενη με αυτοκίνητο εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα και τα εξαπατούσε πείθοντας τα να της παραδώσουν χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, τους έπειθε παρουσιάζοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθινά, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη διεκπεραίωση χρηματικών οφειλών συγγενικού τους προσώπου προς Δημόσιες Υπηρεσίες, προς τρίτους, ακόμη και οφειλόμενη επιστροφή φόρου προς τους ίδιους.

Στη συνέχεια, τους έπειθε να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό της, τους οδηγούσε στην οικία τους, όπου τα θύματα της παρέδιδαν τα χρήματα και εκείνη γινόταν «καπνός».

Μάλιστα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 12 περιπτώσεις εξαπάτησης με τον ίδιο τρόπο προσέγγισης των υποψήφιων ηλικιωμένων. Η 48χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This