Σοκ! Βεβήλωσαν τάφους σε νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης

Must Read

Ούτε ιερό, ούτε όσιο είχαν οι δράστες που εισέβαλαν στα κοιμητήρια των Πεύκων στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, στη Θεσσαλονίκη και προκειμένου να κλέψουν καντήλια δεν δίστασαν να σπάσουν ακόμη και τους τάφους!

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, συνολικά κατάφεραν να αφαιρέσουν 45 μεταλλικά καντήλια και θυμιατά από ισάριθμα μνήματα, προκαλώντας, παράλληλα, εκτεταμένες φθορές στα μάρμαρα ορισμένων εξ αυτών.

περιπολικό

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, οι κλοπές και οι καταστροφές στα μνήματα διαπιστώθηκαν το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και αρμόδια για τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, Παρή Γενίτσαρη κατέθεσε μήνυση του δήμου κατά αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης – Συκεών. Ακολούθως, η Σήμανση επισκέφθηκε το χώρο των κοιμητηρίων για συλλογή στοιχείων και λεπτομερή καταγραφή κλοπών και καταστροφών.

«Οι ιερόσυλοι δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη των νεκρών, ούτε τον πόνο των συγγενών και πριν ξημερώσει η Μεγάλη Εβδομάδα βεβήλωσαν 45 μνήματα προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα μάρμαρα, αποσπώντας μεταλλικά καντήλια και θυμιατά ευτελούς, μάλιστα, οικονομικής αξίας», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο δήμαρχος ζητά παρέμβαση και ελέγχους από την αστυνομία καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχουν «δεκάδες γραπτές και προφορικές καταγγελίες για ομάδες και συμμορίες που παραμονεύουν γύρω από τα κοιμητήρια και επιτίθενται είτε σε ανύποπτους ηλικιωμένους, αρπάζοντας τσάντες και πορτοφόλια, είτε σπάνε αυτοκίνητα και αφαιρούν τσάντες, πολύτιμα υλικά και εξοπλισμό μέσα από αυτά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This