Γερή «μπάζα» σε ναρκωτικά από την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εξάρθρωσης σπείρας αλλοδαπών διακινητών (video)

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, τα κέρδη της σπείρας ξεπερνούν το ποσό των 250.000 ευρώ!

Must Read

Στην εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών που διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας έφτασε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τους άνδρες της Δίωξης να περνούν χειροπέδες σε τρεις Αφγανούς, ηλικίας 21, 29 και 32 ετών, καθώς και σε μια 36χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία. Παράλληλα, συνελήφθησαν και δύο ακόμη άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Χαρακτηριστικά στοιχεία της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών και η χρήση πολλών χώρων για την απόκρυψή τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., τα κέρδη της σπείρας ξεπερνούν το ποσό των 250.000 ευρώ.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη («σίσα») βάρους 11.443 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 12.380 γραμμ., κοκαΐνη βάρους 194 γραμμ., ποσότητα οπίου 18 γραμμ., κάνναβη 4 γραμμ., 850 γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης, 4.300 ευρώ και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

10 φορές πιο θανατηφόρο από την ηρωίνη

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 11,5 κιλά «σίσα» που βρέθηκαν κατά τις έρευνες των αδρών της Δίωξης, είναι η μεγαλύτερη εν λόγω ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα μας, καθώς μία μόνο δόση είναι μόλις 0,1 γραμμάρια, με το συγκεκριμένο ναρκωτικό να θεωρείται, όχι άδικα, 10 φορές πιο θανατηφόρο από την ηρωίνη, καθώς περιέχει… υγρά μπαταρίας!

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα αποτελεί «παρακλάδι» του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε από ερειπωμένο ακατοίκητο κτήριο κοντά στην ΑΣΟΕΕ, και εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2019. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

  • Δείτε βίντεο με τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This