Σάββατο 31/7/2021

Φυτεία με 1300 δενδρύλλια και 1100 φυντάνια αποκαλύφθηκε στην Φωκίδα!

Μια τεράστια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικές αρχές σε δύσβατη περιοχή στην Φωκίδα, που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, κοντά στην κοινότητα Καλλιθέα.

kannavi

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο που οι δράστες είχαν στήσει μια πλήρως οργανωμένη εγκατάσταση στην οποία καλλιεργούνταν σε πολλά επίπεδα 2.400 χασισόδεντρα που η διακίνηση της παραγωγής τους θα απέφερε γύρω στα 900.000 ευρώ! Μάλιστα, έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους δύο αλλοδαπούς καλλιεργητές οι οποίοι κοιμόντουσαν εκείνη την ώρα μέσα σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα που είχαν φτιάξει! Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν πέντε κινητά που εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είχαν και άλλους συνεργούς.

fwkida 1

Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε εκχερσωμένο χώρο πολλών επιπέδων και αριθμούσε 1.300 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,30 ως 1,80 μέτρων, ενώ σε ένα αυτοσχέδιο θερμοκήπιο που είχαν κατασκευάσει οι δράστες καλλιεργούσαν ένα φυτώριο με άλλα 1.100 φυντάνια ύψους δυο εκατοστών, τα οποία είχαν φυτέψει μέσα σε μικρές πλαστικές γλάστρες. Όλα τα δενδρύλλια ποτίζονταν με συνεχόμενη ροή νερού από ένα παρακείμενο ρέμα, στο οποίο οι καλλιεργητές είχαν συνδέσει υπέργεια λάστιχα μήκους περίπου 300 μέτρων!

Όλα τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ο εξοπλισμός του ποτίσματος και διάφορα γεωργικά εργαλεία και σύνεργα για τη φροντίδα της φυτείας. Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας με τη δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ