Αμετανόητος ο καθ’ ομολογία δολοφόνος ρίχνει το φταίξιμο στη Γαρυφαλλιά! Όλη η απολογία του…

Προκλητικοί ισχυρισμοί

Must Read

Στη Γαρυφαλλιά ρίχνει την ευθύνη για την δολοφονία ο 30χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος, κατηγορώντας της ότι η συμπεριφορά της τον οδήγησε στο έγκλημα.

Στην απολογία του στον Ανακριτή Νάξου ισχυρίστηκε πως η 26χρονη τον ενέπαιζε και του χαλούσε την καλή διάθεση που είχε στις διακοπές τους στη Φολέγανδρο.

Ο κατηγορούμενος που έχει ήδη προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλείται παράλληλα προβλήματα ψυχικής νόσου που αντιμετωπίζει.

«Θόλωσα», «κλείδωσε το μυαλό μου», «δεν θυμάμαι» είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε όταν ο ανακριτής τον ρώτησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέπραξε τη δολοφονία.

Ανακριτής: Πως και για ποιο λόγο διαπληκτιστήκατε;

Κατηγορούμενος: Την συγκεκριμένη φορά ο λόγος ήταν ότι δεν παρακολουθούσε πως θα πάμε στο μέρος που πηγαίναμε να φάμε. Πηγαίναμε από άλλο δρόμο και μετά ξανά γυρίσαμε πίσω

Ερώτηση: Το αμάξι σας έφυγε ή το ρίξατε εσείς εκεί;

Απάντηση: Μου έφυγε ήμασταν στο κέντρο του δρόμου και έπρεπε να κάνω στροφή και ενώ διαπληκτιζόμασταν το αμάξι έφυγε από το δρόμο. Προσέκρουσε σε πέτρες.

Ερώτηση: Ο διαπληκτισμός τι μορφή είχε;

Απάντηση: Υπήρχε έντονη λογομαχία. Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα. Εγώ της είπα ότι αυτό με τον χάρτη έχει γίνει πολλές φορές. Αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει πάμε από άλλο δρόμο, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ αυτοκτόνα.

Ερώτηση: Δεν υπήρχαν ύβρεις, προσβολές ή σωματική βία;

Απάντηση: Όχι

Ερώτηση: Είχατε λογομαχήσει ξανά προηγουμένως;

Απάντηση: Είχαν γίνει διάφορα διάλογοι, άλλες φορές πιο έντονοι. Μου έλεγε ότι έχουμε έρθει διακοπές μαζί και δεν περνάμε καλά. Είχα προτείνει εγώ να κλείσουμε εισιτήρια να γυρίσουμε πίσω αφού δεν περνούσαμε καλά αλλά η Γαρυφαλλιά επέμενε να μείνουμε.

Το μοιραία μπάνιο

«Την ημέρα εκείνη είχαμε κάνει μπάνιο, δε θυμάμαι πόσες ώρες πριν το συμβάν. Σηκωθήκαμε κατά τις 9 το πρωί. Πήραμε καφέ στον Άγιο Νικολό και πήγαμε για μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά. Δεν θυμάμαι ακριβώς την περιοχή, έχει και βράχια. Είχαμε πάει και σε άλλες παραλίες και κοιτάξαμε στο χάρτη και αποφασίσαμε να πάμε εκεί γιατί ήταν η πιο κοντινή. Η πρόσβαση ήταν εύκολη. Δεν κάναμε μπάνιο στο σημείο που έγινε το συμβάν κάνουμε μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά, όχι στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο».

Μετά το μπάνιο, ανέφερε ο 30χρονος, ο ίδιος ήθελε να πάνε για φαγητό αλλά, όπως υποστήριξε «χαθήκαμε και αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε στο χωματόδρομο με κατεύθυνση αυτή τη φορά από τον Άγιο Γεώργιο προς Λυγαριά». Τότε, «περί τα 100 με 200 μετά την παραλία της Λυγαριάς, πίσω προς Άνω Μεριά σε απόκρημνο σημείο έγινε το συμβάν».

Ερώτηση: Μέχρι τότε ήταν όλα καλά;

Απάντηση: Δεν είχαμε καλή επικοινωνία, δεν περνούσαμε καλά. Καθίσαμε για μπάνιο περίπου 1 ώρα και αποφασίσαμε μαζί να φύγουμε να πάμε κάπου να φάμε.

Ερώτηση: Τον χάρτη τον είχε η Γαρυφαλλιά;

Απάντηση: Ουσιαστικά είχαμε το gps του κινητού της.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει δηλώσει ότι το θύμα δεν τον σεβόταν με αποτέλεσμα ο ανακριτής να του θέσει το σχετικό ερώτημα, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το τι εννοούσε με αυτή τη φράση. Η απάντηση που έδωσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο ερώτημα αυτό ήταν η εξής: «Υπάρχουν κάποια γεγονότα αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να το αναφέρω. Με ενέπαιζε παριστάνοντας πως πήγε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού και μετά γέλαγε. Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό έντονα στο νησί. Με οδηγούσε και εμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή. Το έκανε εδώ και 5-6 μήνες. Παρόμοια συμπεριφορά αλλά όχι συνεχόμενα, κάποιες φορές. Προσπαθούσε να με εκθέσει είτε όταν ήμασταν μόνοι μας είτε με παρέα. Εγώ είχα πει αρκετές φορές να σταματήσουμε να βρισκόμαστε γι’ αυτό τον λόγο αλλά εκείνη επέμενε να συνεχίσουμε. Για κάποια θέματα είχαμε βρει λύσεις, σε αλλά σημεία έκανε τα ίδια».

Τα δραματικά λεπτά πριν το μοιραίο

Συνεχίζοντας την περιγραφή για τα δραματικά λεπτά της δολοφονίας, υποστήριξε:

“Βγήκε από το αμάξι επειδή φοβήθηκε. Φώναξε για την βγήκαμε από το δρόμο και φοβήθηκε, ενώ δεν ήταν κάτι εσκεμμένο. Νομίζω μια φορά φώναξε βοήθεια… Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου. Εγώ κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ φταίω σε κάτι και να με εκθέσει για άλλη μία φορά. Είχαμε τσακωμό μπροστά στο αμάξι. Το αμάξι δεν το έβαλα σε λειτουργία. Δε θυμάμαι πόσα μέτρα απέχει το αμάξι από το χείλος του γκρεμού».

Ερώτηση: Τι έγινε ακριβώς;

Απάντηση: Μόνο μία ένταση θυμάμαι.

– Σας χτύπησε;

– Όχι.

– Την χτυπήσετε;

– Όχι.

– Την ακουμπήσατε;

– Όχι.

– Τι θυμάστε;

– Την έσπρωξα. Δε θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα.

– Προς τα που την σπρώξατε;

– Νομίζω προς τον γκρεμό. Δεν είχε παραλία.

– Έπεσε στο γκρεμό;

– Την έσπρωξα και έπεσε κι αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ότι ήταν στο νερό. Δεν την είδα να χτυπάει στα βράχια.

– Την είδατε να πέφτει;

– Δεν είδα πως κατέληξε μέσα στο νερό. Εγώ κατέβηκα κάτω και ήταν μέσα στο νερό. Δεν θυμάμαι αν είχε αίματα. Ίσως είχε στο πρόσωπο αίμα. Δεν θυμάμαι σε πιο σημείο του προσώπου. Δε θυμάμαι τι φορούσε. Όταν την είδα ήταν σαν να συντονίστηκα. Μπήκα στο νερό την έβγαλα έξω και προσπάθησα να της κάνω τεχνίτες αναπνοές. Δε γνωρίζω την τεχνική. Την τράβηξα με τα χέρια. Ήταν βαθιά εκεί. Δεν γνωρίζω πως βρέθηκε το φόρεμα και τα σανδάλια δίπλα στο σημείο που ανασύρθηκε η Γαρυφαλλιά. Ούτε τα σκουλαρίκια και το κολιέ. Δεν υπήρχε κάποια πάλη. Όταν έκανα τεχνίτες αναπνοές δεν αντιδρούσε, στην αρχή έβγαλε κάτι απ’ το στόμα της σαν αφρό και μετά δεν έκανε κίνηση. Δεν ανέπνεε. Πήρα σφυγμό αλλά δεν αντελήφθην σφυγμό. Δεν άκουσα την φωνή της και δεν θυμάμαι αν είχε ανοιχτά τα μάτια. Θυμάμαι μόνο ότι τα χείλη της ήταν μελανιασμένα.

Ερωτηθείς γιατί δεν κάλεσε σε βοήθεια, υποστήριξε:

«Τα είχα χάσει. Εγώ έφυγα από την αντίθετη μεριά από το σημείο κολυμπώντας. Δε θυμάμαι πόση ώρα μετά έφυγα. Δε θυμάμαι πόση ώρα κολυμπούσα. Κολυμπούσα αρκετή ώρα και βγήκα σε βράχια. Απ’ ότι θυμάμαι την τσάντα μου την έριξα στην θάλασσα. Το βράδυ εκείνο κοιμήθηκα στο λόφο. Δεν ξέρω για την γύρισα πίσω στο αμάξι και δε θυμάμαι αν και γιατί άφησα τα αλάρμ ανοιχτά», ανέφερε, δηλώνοντας ότι λυπάται για ό,τι συνέβη. «Γι’ αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη και μακάρι να είχαν έρθει τα πράγματα αλλιώς».

Τα ψυχολογικά του προβλήματα

Ακολουθώντας την υπερασπιστική του γραμμή, υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα από το 2014 και πως έχει επισκεφθεί ιδιώτη ψυχίατρο και έχει εξεταστεί σε δημόσιο νοσοκομείου, όπου και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

«Ακολούθως το 2020 εκδήλωσα ψυχιατρικό επεισόδιο στο χώρο εργασίας μου και συγκεκριμένα κρίσεις πανικού, έντονο άγχος και παραισθήσεις. Έτσι εξεταστικά από ιδιώτη ψυχίατρο συνοδευόμενος από τους γονείς μου, στην οποία έκανα συνεδρίες επί τέσσερις μήνες και μου χορήγησε το φάρμακο (…) το οποίο όμως διέκοψα αυθαίρετα ύστερα από 5-6 μήνες» ανέφερε

«Τελευταία φορά επισκέφτηκα τον Ιούνιο του 2021 τον ψυχίατρο Κορίνθου και έκανα μαζί του τρεις συνεδρίες την τελευταία 7 Ιουλίου 2021, ο οποίος δε μου χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. Το τελευταίο ψυχίατρο τον επισκέφτηκα για την νόμιζα πάλι ότι με παρακολουθούν, ότι δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, είχα ασυνεννοησία και προβλήματα με την Γαρυφαλλιά”.

Υποστήριξε πως είχε ελεύθερη σχέση με την Γαρυφαλλιά

 

 

Αναφερόμενος στην σχέση του με την 26χρονη άτυχη κοπέλα, ισχυρίστηκε πως ήθελε να διακόψει την ελεύθερη σχέση που, όπως ισχυρίζεται, είχαν.

“Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να διακόψω τη σχέση μαζί της αλλά μετά με καλούσε να ξαναβρεθούμε συνέχεια. Εγώ το συνέχιζα και προσπαθούσα να κατανοήσω τους λόγους που γινόταν αυτό στα ανθρώπινα πλαίσια και στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού.

(…) Είχαμε γνωριστεί πέρσι το καλοκαίρι στην Κόρινθο. Είχαμε ελεύθερη σχέση». Όπως είπε επικοινωνούσαν ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση και κανείς από τους δύο δεν είχε εκφράσει επιθυμία για στενότερη σχέση.

Ερώτηση: Αναφέρατε προανακριτικά ότι θέλετε να ξεφύγετε, να ηρεμήσετε από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τι εννοούσατε;

Απάντηση: Ίσως να υπήρχε ψυχική κούραση από την καραντίνα.

-Ποιος πρότεινε να πάτε διακοπές;

-Η Γαρυφαλλιά το πρότεινε. Επιλέξαμε το ελεύθερο κάμπινγκ γιατί τα δωμάτια ήταν ακριβά. Είχαμε και οι δύο ξανά κάνει ελεύθερο κάμπινγκ και μαζί και χωριστά. Και οι δύο συμφωνήσαμε για το ελεύθερο κάμπινγκ.

“Δεν ήμουν ο εαυτός μου…”

«Γι’ αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη και μακάρι να είχαν έρθει τα πράγματα αλλιώς» ανέφερε κλείνοντας την απολογία του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This