Εισαγγελική έρευνα για το έγκλημα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Μετά τις καταγγελίες κατοίκων και φορέων της πόλης για ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος

Must Read

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελική Αρχή Πειραιά εξαιτίας των ρυπογόνων εργασιών που εκτελούνται από την κινεζική Cosco που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου της Α΄ δημοτικής κοινότητας Πειραιά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας , του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των μνημείων της Πειραϊκής.

Ειδικότερα, η τοπική κοινότητα ζητά να σταματήσει η διαρκής ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος από τα βαρέα μέταλλα των βυθοκορημάτων που μεταφέρονται καθημερινά στην Πειραϊκή από την Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ρυπαίνουν τη θάλασσα και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.


Επίσης, οι κάτοικοι ζητούν να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία από τα βυθοκορήματα τα οποία καθημερινά διασπείρονται στην θάλασσα και στον αέρα και κατά συνέπεια εισπνέονται από τους λουόμενους της παραλίας της Σχολής Δοκίμων και της Πειραϊκής ακτογραμμής, από τους κατοίκους, από τους επισκέπτες των καταστημάτων εστίασης από τους μαθητές του 54ου Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις επικίνδυνες εργασίες.

Ήδη οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας Αττικής διαπίστωσαν μετά από αυτοψία την σωρεία των παραβάσεων προ τριμήνου.

Ο Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ξεκίνησε η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από την πταισματοδίκη Πειραιά.


Σιωπή από τη δημοτική αρχή Μώραλη

Εκ μέρους της Α δημοτικής κοινότητας και του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής η Δήμητρα Βήνη καταγγέλλει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Μώραλη.
Αναφέρει σχετικά:

«Τα βυθοκορήματα εισπνέονται και εισέρχονται από όλες τις πύλες εισόδου του σώματος στους κολυμβητές της Πειραϊκής ακτογραμμής, από τους κατοίκους και επισκέπτες των καταστημάτων της ακτής Θεμιστοκλέους και από τους μαθητές του 54ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις ρυπογόνες εργασίες. Απορία προκαλεί η σιωπή της Δημοτικής αρχής του Πειραιά η οποία παραμένει αδρανής και αμέτοχη μπροστά σε έναν τόσο σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την υγεία για τον οποίο άλλωστε κινητοποιήθηκε άμεσα η πταισματοδίκης Πειραιά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This