Στο εδώλιο κύκλωμα έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης

Κατηγορούμενοι είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και συνδικαλιστές της ΝΔ

Must Read

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 13 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών του Νότιου Τομέα Αττικής, εννέα ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και δεκάδες πολίτες που εμπλέκονται σε κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 2447/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ανάμεσα στους εμπλεκόμενους για κακουργηματικές πράξεις περιλαμβάνονται συνεργάτες του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του πρώην υπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Το κύκλωμα εξιχνιάστηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. τον Ιούλιο του 2018. Όπως προέκυψε από την καταγγελία, στη Διεύθυνση Μεταφορών του Νότιου Τομέα Αττικής υπάλληλοι εξέδιδαν παράνομα διπλώματα οδήγησης σε υποψηφίους οδηγούς οι οποίοι δεν είχαν παρουσιαστεί για εξέταση!

Ακολούθησε δεύτερη καταγγελία σε βάρος ιδιοκτήτη σχολής οδηγών, ο οποίος φέρεται να είχε ζητήσει από υποψήφιο οδηγό 3.500 ευρώ για την έκδοση άδειας οδήγησης.
Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα, από την οποία προέκυψε πως υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών του Νότιου Τομέα Αττικής σε συνεννόηση με ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης εξέδιδαν διπλώματα οδήγησης σε υποψήφιους που δεν είχαν εξεταστεί, από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι το Μάρτιο του 2019. Συνολικά είχαν εκδοθεί 213 άδειες οδήγησηςΓια κάθε δίπλωμα η… ταρίφα κυμαινόταν από 1.600 έως και 2.800 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, στο κύκλωμα συμμετείχαν και γιατροί οι οποίοι εξέδιδαν ιατρικές πιστοποιήσεις σε υποψηφίους, χωρίς να τους έχουν έχουν εξετάσει. Οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και υποψήφιοι οδηγοί διώκονται κατά περίσταση για συμμορία, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπαλλήλου, άμεση συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ σε βαθμό κακουργήματος, φθορά ηλεκτρονικών δεδομένων και συνέργεια σε φθορά ηλεκτρονικών δεδομένων.

Οι κατηγορούμενοι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές

Ένας από τους κατηγορουμένους ιδιοκτήτες σχολής οδήγησης, ήταν μέλος του μητρώου στελεχών και του τομέα υποδομών & μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, το 2019 ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική του Γιώργου Πατούλη. Στις περιφερειακές εκλογές είχε λάβει 4.159 ψήφους.

Μετά την εκλογή Πατούλη, ο εν λόγω συνδικαλιστής κατέχει θέση συμβούλου διαχείρισης κυκλοφορίας & οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής. Στην ιστοσελίδα του ευχαριστούσε τον Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο της ΝΔ για την εμπιστοσύνη. Ανέφερε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την εμπιστοσύνη του και την ένταξή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Αρχής για την Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που μου έδωσε ύστερα από μια διαδικασία αξιολόγησης να ενταχθώ στον τομέα μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας».

Ένας δεύτερος «γαλάζιος» συνδικαλιστής που αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα είναι ηγετικό στέλεχος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης. Η κόρη του είχε προσληφθεί στην Περιφέρεια Αττικής επί Πατούλη χωρίς ΑΣΕΠ. Για το… ρουσφέτι είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο ίδιος «γαλάζιος» συνδικαλιστής είχε εμφανιστεί τον Αύγουστο του 2019 σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ως άτυπος σύμβουλος του τότε υφυπουργού Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννη, με θέμα την ψήφιση νομοσχεδίου για τα διπλώματα οδήγησης.

Σε δίκη παραπέμπεται και τρίτος «γαλάζιος» συνδικαλιστής. Πρόκειται για ηγετικό στέλεχος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής και μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This