Γυναικοκτονία στην Ρόδο: Ποιές ήταν οι τελευταίες κινήσεις του Κώστα Μοίρα προτού δολοφονήσει την Ντόρα

Must Read

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από την φρικτή γυναικοκτονία στην Ρόδο και τα στοιχεία που βλέπουν το φως συνεχίζουν να συγκλονίζουν! 

Η προανάκριση των αστυνομικών της Ασφαλείας Ρόδου βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την υποβολή της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για ενημέρωση και αρχειοθέτηση του εγκλήματος με θύμα την 32χρονη Ντόρα Ζαχαριά, η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του 40χρονου πρωήν συντρόφου της Κώστα Μοίρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την δεύτερη καραμπίνα που κατείχε ο 40χρονος δολοφόνος της εκπαιδευτικού, παρέδωσε ο πατέρας του, ενώ οι αστυνομικοί τελούν σε αναμονή για την ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών εξετάσεων που έχουν παραγγελθεί και των εργαστηριακών εξετάσεων από την Σήμανση. Από την ίδια έρευνα έχει προκύψει ότι η 10ετής άδεια κατοχής της κυνηγετικής καραμπίνας του δράστη δεν είχε ανανεωθεί από το 2015.

Τα ανατριχιαστικά στοιχεία από τις κάμερες

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν βρεί βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα έξω από το σπίτι του δολοφόνου, από το οποίο προκύπτει ότι στις 14:57 παρκάρει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και κατεβαίνει κρατώντας έναν υπολογιστή παλάμης. Στις 14:58 ώρα βγαίνει από την οικία μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο από την πόρτα του οδηγού και αναλαμβάνει την καραμπίνα από την πλευρά του συνοδηγού. Λίγα δευτερόλεπτα μετά βγαίνει ξανά και ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού και αναλαμβάνει κάποιο αντικείμενο. Στις 15:21 φτάνουν στο σημείο συγγενείς.

Από την έρευνα των αστυνομικών έχει προκύψει ότι ο Μοίρας, δρώντας μόνος του, έστησε καρτέρι στην Ντόρα στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 και στις 15.02 την δολοφόνησε.
Ενημερώθηκε ειδικότερα τότε η άμεση δράση για νεαρή νεκρή γυναίκα επί της οδού Μόσχας 23 στο Ροδίνι. Οι αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου βρέθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο η εκπαιδευτικός, η οποία είχε βληθεί 2 φορές από τη δεξιά πλευρά του σώματός της με κυνηγετικό όπλο.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, την στιγμή που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο της, την πλησίασε από την μεριά του συνοδηγού και στην συνέχεια την πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο. Τα σκάγια έθραυσαν τον υαλοπίνακα του συνοδηγού και κατέληξαν στο σώμα του θύματος. Αυτόπτης μάρτυρας ενημέρωσε πως ο δράστης, διέφυγε οδηγώντας ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο VW λευκού χρώματος, με κατεύθυνση την περιοχή του Κορακόνερου. Στις 15:30 αστυνομικοί ενημερώθηκαν για αυτοκτονία άνδρα στο συνοικισμό Θεοτόκος και μετέβησαν στην οδό Δημοσθένη Χαβιάρα, όπου βρήκαν τον Μοίρα εντός της ενοικιαζόμενης οικίας του νεκρό, επάνω στο κρεβάτι, με την κυνηγετική καραμπίνα που είχε χρησιμοποιήσει για τον φόνο ανάμεσα στα πόδια του.

«Δεν αξίζει η ΖΩΗ ΜΟΥ χωρίς την Μικρή μου»

Ακολούθησε έρευνα στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου βρέθηκαν φυσίγγια δίπλα στο πτώμα, πάνω στο κρεβάτι, στον πάγκο του σαλονιού και 9 παραμορφωμένες βολίδες στο χώρο του υπνοδωματίου. Επίσης βρέθηκε ένα μπλοκ με ιδιόχειρο σημείωμα που έγραφε με καλλιγραφική γραφή «Δεν αξίζει η ΖΩΗ ΜΟΥ χωρίς την Μικρή μου» στην μια σελίδα του. Σε άλλες υπήρχαν σημειώσεις με ημερομηνίες και ιστορικό γνωριμίας. Υπήρχε και διπλωμένο φύλλο με ονόματα και σημειώσεις. Βρέθηκαν ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο και δύο υπολογιστές και στο αυτοκίνητο δύο usb.

Συγγενείς και φίλοι του θύματος κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας ότι η Ντόρα διατηρούσε δεσμό με τον Μοίρα από τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιούλιο συγκατοίκησαν μαζί σε σπίτι στον Θεοτόκο. Ο Μοίρας υπήρξε πιεστικός και κτητικός και 12 ημέρες περίπου πριν το συμβάν η Δώρα διέκοψε μαζί του και μετακόμισε στο πατρικό της σπίτι. Ο Μοίρας είχε διαγράψει όλες τις φωτογραφίες της από το google και την είχε απειλήσει στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This