ΕΛ.ΑΣ.: Χειροπέδες σε 34χρονο Ιρακινό για συμμετοχή στον ISIS!

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, μετά από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ

Must Read

Στη σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού στην Αθήνα προχώρησε νωρίτερα σήμερα η Αντιτρομοκρατική, καθώς υπήρξαν συγκεκριμένες πληροφορίες πως συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, μετά από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και της ΕΥΠ, 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες είναι Ιρακινός, ήρθε στην Ελλάδα το 2018 με τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους, ενώ έχει κάνει αίτηση στη χώρα μας για χορήγηση ασύλου, που όμως απορρίφθηκε δύο φορές. Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί.

Εμφανίζεται σε βίντεο από εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αστυνομικές αρχές ενημερωθήκαν από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο όπου ο ίδιος εμφανίζεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης το 2014-2015, στην περιοχή της Συρίας, να κρατά καλάσνικοφ και να κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο φερόμενος ως μέλος του ISIS κρατείται και ανακρίνεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυτή την ώρα διενεργείται έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε, με τις αρχές να προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος ήταν ο ρόλος του στο χώρο των τζιχαντιστών, καθώς και αν τα 3 χρόνια που διέμενε στην Ελλάδα είχε επαφή με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This