Τετάρτη 16/6/2021

Χειροπέδες σε δυο Ρομά που «ρήμαζαν» σπίτια σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο

Δυο Ρομά, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια στη Δυτική Αττική, συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο και στα Μέγαρα.

Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Μάιο, διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, η δράση σπείρας, τα μέλη της οποίας συστηματικά έκλεβαν και λήστευαν σπίτια. Έπειτα από έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με αυτοκίνητα, εντόπιζαν σπίτια σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατά τις μεσημβρινές και νυχτερινές ώρες. Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με διακριτούς ρόλους (οδηγοί οχημάτων, τσιλιαδόροι και φυσικοί αυτουργοί), παραβίαζαν τις εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες των οικιών και έκλεβαν κοσμήματα, ρολόγια, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον, όταν εντόπιζαν μέσα στα σπίτια τους ένοικους, χρησιμοποιούσαν βία ή απειλή βίας προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν.

Αφαιρούσαν τις πινακίδες

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι αφαιρούσαν από τα οχήματα τις πινακίδες και είτε κυκλοφορούσαν χωρίς αυτές είτε τοποθετούσαν νέες που είχαν αμέσως πριν αφαιρέσει από άλλα σταθμευμένα.

Από τις έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των 1.410 ευρώ και 2.440 zloti Πολωνίας ενώ επίσης κατασχέθηκαν και δυο οχήματα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 25 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια, δυο περιπτώσεις ληστειών σε σπίτια και μια περίπτωση κλοπής πινακίδας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ