Εξαρθρώθηκε συμμορία με… ονοματεπώνυμο! Δέκα συλλήψεις ανηλίκων που λήστευαν και έδερναν κόσμο (video)

Πρόκειται για μία από τις πιο βίαιες συμμορίες ανηλίκων που δρούσε στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα

Must Read

Στην εξάρθρωση βίαιης συμμορίας ανηλίκων με την ονομασία «Strassenbande» (συμμορία του δρόμου) προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, μετά τη σύλληψη δέκα ανηλίκων και δύο ενηλίκων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Οι κατηγορούμενοι λήστευαν νεαρά άτομα με χρήση βίας, ενώ, παράλληλα, διακινούσαν ναρκωτικά σε χώρους όπου συχνάζουν ανήλικοι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι ακόμη τρία άτομα, ένας ανήλικος που είναι προσωρινά κρατούμενος και άλλα δύο μέλη της συμμορίας, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συμμορία «Strassenbande», αποτελούμενη στην συντριπτική πλειοψηφία της από ανηλίκους, «χτυπούσε» στις περιοχές της Καισαριανής, του Ζωγράφου και του Βύρωνα, καθώς και στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, με τους κατηγορούμενους να πραγματοποιούν επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων, με σκοπό τη ληστεία, αλλά και την πρόκληση σωματικών βλαβών. Παράλληλα, έκαναν επιθέσεις σε αντίπαλες συμμορίες κοντινών περιοχών, ενώ προκαλούσαν φθορές σε κτίρια και δημόσια μεταφορικά μέσα.

Επιθέσεις με ρόπαλα και μαχαίρια

Όλα τα μέλη της συμμορίας φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες ή μπλούζες, ενώ, όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, έκαναν επιθέσεις κυρίως με ρόπαλα και μαχαίρια, αφαιρώντας από τα θύματα αντικείμενα αξίας με άσκηση υπέρμετρης βίας, ενώ, σε επίδειξη ισχύος ενίοτε εξανάγκαζαν τα θύματά τους να… ξεφορτωθούν τα ρούχα τους!

Παράλληλα, η εγκληματική οργάνωση λήστευε και ντελιβεράδες, κάνοντας εικονικές παραγγελίες και αιφνιδιάζοντας τους διανομείς, από τους οποίους αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα, καθώς και το περιεχόμενο της παραγγελίας.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις ληστειών, επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και σε οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας, και 2 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κοντά σε σχολικά συγκροτήματα στο Βύρωνα και την Καισαριανή. Από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα αεροβόλο όπλο, ένα ρόπαλο, τρεις πεταλούδες – σουγιάδες, δύο οχήματα, μία μοτοσικλέτα και επτά κινητά τηλέφωνα.

περισσότερα από τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This