Δευτέρα 17/5/2021

«Καρφώνουν» τον πεθαμένο συνεργάτη τους οι κατηγορούμενοι στη δίκη Ζαφειρόπουλου

Αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί στην υπόθεση, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ντούλτσε Όλντι.

Κατά την απολογία τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τόσο αυτοί όσο και ο συγκατηγορούμενός τους ως φυσικός αυτουργός Ιμπραχήμ Μπραχιμάι ισχυρίστηκαν ότι δράστης είναι ο δολοφονημένος μέσα στις φυλακές ομοεθνής τους Άρμπερ Μπάκο.

«Καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχιμάι να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλώρος», ισχυρίστηκε ο Κλ.Λεκοτσάι.

Όσον αφορά στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλο που ο Λεκοτσάι είναι μάρτυρας, υποστήριξε πως ο Άμπερ Μπάκο του μετέφερε ότι την εντολή την είχε δώσει ο Αρ. Φλώρος.

Ο συγκατηγορούμενός του, Ντ. Όλντι, κινούμενος στην ίδια γραμμή είπε πως:

«Καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο. Για τους συγγενείς του, αυτοί να μάθουν την αλήθεια, την οποία θα τη βρείτε εσείς. Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε… Η οικογένειά του όμως πρέπει να μάθει. Είναι κρίμα».

Τέλος, ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον γνωστό ποινικολόγο αλλά μόνο να τον τραυματίσει ώστε να φοβηθεί και να φύγει το μήνυμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου όπου αναμένεται ο εισαγγελέας της έδρας να κάνει την πρότασή του.

Πηγή: dikastiko.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ