Παρασκευή 18/6/2021

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη με λεία αξίας 55.000 ευρώ!

Στα χέρια της αστυνομίας ένας 27χρονος και ένας 46χρονος

Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη που είχε σημειωθεί στις 16 Μαΐου σε επιχείρηση εμπορίας γεωργικών εφοδίων στην Ανδραβίδα, με λεία 500 συσκευασίες με σπόρους καλαμποκιού και ζιζανιοκτόνα, συνολικής αξίας 55.000 ευρώ.

Την κλοπή είχε καταγγείλει στην Ασφάλεια Ήλιδας ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος ανέφερε πως τα πάντα συνέβησαν κατά το διάστημα της ολιγοήμερης απουσίας του. Ο ιδιοκτήτης, μάλιστα, είχε προλάβει να κάνει και καταγραφή των εμπορευμάτων του, με αποτέλεσμα να γνωρίζει ακριβώς τις ποσότητες που είχαν κάνει «φτερά» από τα ράφια της επιχείρησης του.

Ο κλεπταποδόχος «υπέδειξε» τον δράστη

Οι άνδρες της ασφάλειας ξεκίνησαν αμέσως έρευνες και κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα σε λίγα 24ωρα, 21 από τις κλεμμένες συσκευασίες σπόρων καλαμποκιού στο σπίτι ενός 46χρονου στην περιοχή της Γαστούνης. Κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 46χρονος είχε προμηθευτεί την ποσότητα αυτή από έναν 27χρονο, ο οποίος ήταν τελικά ο δράστης της διάρρηξης και ο οποίος είχε φορτώσει τα εμπορεύματα στο αγροτικό φορτηγάκι του.

Με την συνεργασία αστυνομικών της Ασφαλείας Πύργου, έγινε έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου βρέθηκαν άλλες 250 κλεμμένες συσκευασίες καλαμποκιού, που κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Σε βάρος των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αντίστοιχα, και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Όμως, αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ