Εξαρθρώθηκαν σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά στη Λευκάδα

Η αστυνομία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις

Must Read

Οι έρευνες πολλών μηνών και η αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεση τους οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών – κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης – στη Λευκάδα.

Μετά από έρευνες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση συνολικά εννέα μελών των οργανώσεων, τα οποία συνελήφθησαν.

Ειδικότερα, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου, σε περιοχές του νησιού, συνελήφθησαν επτά Έλληνες, ηλικίας από 34 έως 65 ετών. Τα δύο επιπλέον μέλη των οργανώσεων – ένας 34χρονος αλλοδαπός και ένας 56χρονος Έλληνας – είχαν συλληφθεί νωρίτερα στη Λευκάδα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η ενδελεχής έρευνα έφερε στο φως στοιχεία που αφορούν στα κέρδη των δύο εγκληματικών οργανώσεων. Η μία διακινούσε κοκαΐνη με εκτιμώμενα μηνιαία «κέρδη» 20.000 ευρώ και η δεύτερη ακατέργαστη κάνναβη με εκτιμώμενα μηνιαία «κέρδη» 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Στην πρώτη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη, αρχηγικό ρόλο είχε 66χρονος Έλληνας και ρόλο προμηθευτή ένας 34χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου, μεταξύ άλλων, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 183,6 γραμμάρια κοκαΐνης και 2.914 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Μέλη της -διακινητές- ήταν τρείς ακόμη Έλληνες ηλικίας 41, 43 και 51 ετών.

Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη, αρχηγικό ρόλο είχε 56χρονος Έλληνας, ρόλο προμηθευτή Έλληνας, ίδιας ηλικίας που είχε συλληφθεί διότι σε Ι.Χ. φορτηγό που επέβαινε βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4.134 γραμμαρίων.

Μάλιστα από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δύο οργανώσεις κάλυπταν η μία τις «ανάγκες» της άλλης και προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, με ψευδή στοιχεία και διαδικτυακές εφαρμογές. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Στις διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 111,90 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 10 ναρκωτικά δισκία, 75,5 γραμμάρια φυτικών τριμμάτων, 2 ηλεκτρονικές, ζυγαριές και 13 κινητά τηλέφωνα.

Ακόμη, σε υπαίθριο χώρο πλησίον της οικίας του 54χρονου Έλληνα-μέλους της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ενάλιος αμφορέας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This