«Στο πρόσωπό μου θα βλέπεις τον Θεό», έλεγε ο ιερέας στην ανήλικη που κακοποιούσε!

Βαρύτατες κατηγορίες κατά του ιερέα από τα Κάτω Πατήσια - Η κόρη του φώναζε στον Ανακριτή ότι είναι αθώος - Παρέμβαση της Αρχιεπισκοπής.

Must Read

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη, έλαβε ο ιερέας του ναού του Άγιου Δημητρίου των Όπλων που συνελήφθη στα Κάτω Πατήσια και είναι αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο που αφορά βιασμό ανήλικου  κοριτσιού.

«Εγώ είμαι μετά τον Θεό» και «στο πρόσωπό μου θα βλέπεις τον Θεό» φέρεται να έλεγε στην ανήλικη ο ιερέας, όπως αποκαλύπτει το ekklisiaonline.gr!

Διαβάστε ακόμα: Αυτός είναι ο ιερέας που συνελήφθη για βιασμό και κακοποιήσεις ανηλίκων στα Κάτω Πατήσια!

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική ιστοσελίδα, υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι υπό έρευνα και άλλες καταγγελίες κατά του ιερέα για το Κατηχητικό του ναού στον οποίο λειτουργούσε και όπως αναφέρεται, ο τρόπος που προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια, ήταν λέγοντάς τους πως είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να συζητούν και τα προσωπικά τους προβλήματα.

Πηγές ενημερωμένες για την υπόθεση μίλησαν και στην «Καθημερινή» για το πως προσέγγισε την ανήλικη ο ιερέας για να της δημιουργήσει αίσθημα εμπιστοσύνης: «Μετά τον Θεό είμαι εγώ για σένα. Είμαι οι γονείς σου, ο φίλος σου, ο δάσκαλος σου, τα πάντα».

Και πρόσθεσαν: «Της έκανε εξομολόγηση και στη συνέχεια προχωρούσε σε πράξεις. Επίσης της ζητούσε να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. Της έστελνε και αυτός διάφορα σημεία του σώματός του και της ζητούσε η σχέση που είχαν αναπτύξει να μείνει μεταξύ τους».

Όσο για το αν υπάρχουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. λένε: «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις με κοπέλες που είχαν πέσει στα δίχτυα του».

Ο ιερέας ήρθε ενώπιον των Αρχών μετά τη δίωξη που ασκήθηκε χθες από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο που κινήθηκε ταχύτατα αμέσως μόλις παρέλαβε και μελέτησε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που φέρονται να έχουν διαπραχθεί σε βάρος ανήλικου θύματος.

ιερέας Κάτω πατήσια

Σε αργία τέθηκε ο κατηγορούμενος

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο κληρικός τέθηκε σε αργία, ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο:

«Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης».

Βαρύτατες κατηγορίες

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κληρικού αφορά κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό που φέρεται να σχετίζεται με φωτογραφίες που -κατά τη δικογραφία- ο κατηγορούμενος ζητούσε να του στέλνει το κορίτσι.

Η δικογραφία φέρεται να περιγράφει σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της παθούσας με τις πράξεις να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, όταν το κορίτσι ήταν 14 με 15 ετών, έως τα 16.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι από τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται πως εκμυστηρεύτηκε στη θεία της όσα είχαν συμβεί με τον κληρικό. Αμέσως την υπόθεση που έφθασε ταχύτατα στις Αρχές ανέλαβε με προανάκριση το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το οποίο χθες διαβίβασε την δικογραφία στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο.

Η κόρη του ιερέα φώναζε ότι είναι αθώος

Ο κληρικός, ο οποίος σύμφωνα με γείτονές του έχει καταγωγή από την Άρτα, μετήχθη σήμερα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Στο πλευρό του βρέθηκε στα δικαστήριο η κόρη του, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος.

Οι κάτοικοι της περιοχής στην οποία βρίσκεται ο ναός που λειτουργούσε ο συλληφθείς ιερέας δήλωσαν σοκαρισμένοι και έλεγαν πως δεν είχε δείξει καμία περίεργη συμπεριφορά, ενώ άλλοι έλεγαν πως δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This