«Μακάρι να βρεθούν οι φονιάδες!» Η κόρη του Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία Μιχάλη Ζουμπατλή κάνει έκκληση

«Χρωστάω παντού! Φοβάμαι για τη ζωή μου! Μη λένε ότι ήταν έμπορος διαμαντιών ο πατέρας μου και έρθουν να μου κάνουν κακό»

Must Read

Δραματική έκκληση απευθύνει μέσω της «Espresso» η κόρη του 66χρονου Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία Μιχάλη Ζουμπατλή, Ελένη, 17 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του πατέρα, της 59χρονης μητέρας και του 40χρονου αδερφού της από πληρωμένο εκτελεστή, το 2005, στο εξοχικό τους στον Λόγγο Αιγίου. Η μοναδική επιζήσασα της ομαδικής σφαγής ζητά να λάμψει η αλήθεια και να λογοδοτήσουν ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός της ομαδικής δολοφονίας της οικογένειάς της.

  • Από τον Βασίλη Τζήμτσο

«Μακάρι να βρεθούν οι φονιάδες. Μακάρι να ησυχάσουν οι ψυχές της οικογένειάς μου. Μακάρι να κλείσει η υπόθεση. Να ξεκαθαρίσει. Δεν μπορεί να εκκρεμεί 17 χρόνια» λέει η Ελένη Ζουμπατλή, η οποία γλίτωσε από τον δολοφόνο, καθώς δεν ήταν στο σπίτι την ημέρα της σφαγής.

Η ανεξιχνίαστη υπόθεση ήρθε στο φως ξανά έπειτα από 17 χρόνια, καθώς πριν από δύο μήνες έφτασε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μία ανώνυμη επιστολή που φαίνεται να ρίχνει φως στα κίνητρα της δολοφονίας. Για τον λόγο αυτό, αξιωματούχοι της ΕΥΠ έχουν ξεκινήσει έρευνα σε συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Οι ελπίδες για την κόρη του Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία αναπτερώθηκαν και άρχισε να καλεί τις Αρχές, την Εισαγγελία Αιγίου για να μάθει αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονίας των δικών της ανθρώπων. «Είχα χάσει τις ελπίδες μου και τώρα ξαφνικά έρχονται όλα αυτά. Με αναστάτωσαν απίστευτα. Κανείς δεν με ειδοποίησε... Δεν γνωρίζω ούτε για την ΕΥΠ ούτε για φακέλους που έχουν ανοιχτεί. Μίλησα με την Εισαγγελία του Αιγίου. Μου είπαν ότι δεν έχει ανοιχτεί καμία υπόθεση. Ο φάκελος είναι εκεί που είναι» αναφέρει στην «Espresso». Ως προς τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η κυρία Ζουμπατλή λέει: «Εχει σταλεί μία επιστολή εδώ και δύο μήνες στην ΕΥΠ και έχει ανοίξει ο φάκελος για τις έρευνες. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω τίποτα ούτε με ενημέρωσε κανένας».

Η Καλλιόπη Ζουμπατλή και ο Νίκος Ζουμπατλής

Παράλληλα, διαψεύδει τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ότι ο πατέρας της είχε κάνει λεφτά από την αγορά χρυσού, διαμαντιών και πολύτιμων λίθων από το Ιράκ τη δεκαετία του ’90, εν μέσω του εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Επίσης, διαψεύδει πως συσχετίζεται ο θάνατος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του όταν κατέπεσε το Σινούκ που τον μετέφερε μαζί με τη συνοδεία του στο Αγιον Ορος, έναν χρόνο πριν από την τριπλή δολοφονία της οικογένειας Ζουμπατλή. «Σίγουρα δεν ήταν έμπορος διαμαντιών. Σίγουρα δεν είχε τέτοιες επαφές με τον Πατριάρχη της Αλεξάνδρειας. Καμία σχέση το ένα θέμα με το άλλο. Ο θάνατος του Πατριάρχη ήταν έναν χρόνο πριν. Εντάξει, ήταν γνωστός ο Πατριάρχης σε όλη την ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο. Δεν ήταν μόνο στον πατέρα μου γνωστός».

Η ίδια διαψεύδει τα περί εμπορίου διαμαντιών και για έναν δεύτερο λόγο. Είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση. «Χρωστάω παντού. Φοβάμαι κιόλας για τη ζωή μου. Μη λένε ότι ήταν έμπορος διαμαντιών ο πατέρας μου και έρθουν να μου κάνουν κακό. Δεν έχω…» είπε. Μάλιστα, εκφράζει το παράπονο πως δεν έχει χρήματα για να βάλει ντετέκτιβ να ασχοληθεί με την υπόθεση της δολοφονίας της οικογένειάς της. «Πρέπει να βάλεις ντετέκτιβ, να πληρώσεις. Δεν έχω αυτή την οικονομική δυνατότητα» ανέφερε.

Διαψεύδει, επίσης, τη συσχέτιση της δολοφονίας του πατέρα της με τη δολοφονία ενός Εβραίου εμπόρου διαμαντιών σε κοντινό χωριό από το σπίτι της οικογένειάς της, συμπτωματικά έναν μήνα νωρίτερα. «Σε ένα άλλο χωριό πιο κάτω στην Αχαΐα, έναν μήνα πριν από το δικό μου συμβάν, είχε δολοφονηθεί κάποιος Εβραίος που ήταν πραγματικά έμπορος διαμαντιών. Μάλλον το είχαν συσχετίσει με αυτό, αλλά δεν είχε καμία σχέση το ένα με το άλλο» λέει σχετικά.

Η Ελένη Ζουμπατλή υποστηρίζει πως η Αστυνομία είχε από την πρώτη στιγμή ενδείξεις για τον πληρωμένο εκτελεστή, ενώ πληροφορίες υπήρξαν και πριν από πέντε χρόνια, όταν πάλι εστάλη στις Αρχές μία ανώνυμη επιστολή. «Δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Από τότε υπάρχουν ενδείξεις. Οι Αρχές μού τα είπαν. Τα ξέρουν όλα. Είναι πλήρης ο φάκελος! Δεν μπορεί να αποδειχθεί, γιατί δεν βρήκαν τίποτα. Ο εκτελεστής ήταν επαγγελματίας 100%» καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This