Αιχμές για τους γονείς της 17χρονης Νικολέτας από τον Γιώργο Καλλιακμάνη

«Ίσως αυτό το παιδί δεν ήταν σε ένα προστατευτικό γι’ αυτό περιβάλλον»

Must Read

Ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης άφησε αιχμές για το οικογενειακό περιβάλλον της Νικολέτας Καρολίδου και συγκεκριμένα για τους γονείς της δολοφονημένης 17χρονης.

Λίγη ώρα προτού ο Πακιστανός δολοφόνος της κοπέλας παρουσιαστεί ενώπιον του Ανακριτή, ο κ. Καλλιακμάνης σχολίασε στον ΣΚΑΪ πως το γεγονός της κακοποίησης της Νικολέτας (και του οκτάχρονου τότε αδελφού της) όταν ήταν 11 χρονών «πάει να πει ότι ίσως αυτό το παιδί δεν ήταν σε ένα προστατευτικό γι’ αυτό περιβάλλον –λέω εγώ».

Και συνέχισε: «Σέβομαι τον πόνο της οικογένειας αυτής που έχασε αυτό το παιδί. Δεν ξέρω ποιος έφταιγε. Κάποιος φταίει όμως. Όταν βλέπεις ότι κακοποιούνται παιδιά και δεν μιλάνε στους γονείς τι πα να πει; Ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς. Γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς γιατί έχουν μεγαλώσει προφανώς σε περιβάλλοντα που δεν υπάρχουν αγαστές σχέσεις, δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει προστασία, δεν υπάρχει ασφάλεια».




Η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου εξήγησε  την ψυχολογία τέτοιων υποθέσεων: «Μια πληγωμένη προσωπικότητα είναι πάρα πολύ πιθανό να ζητά ουσιαστικά διεξόδους και τελικά να καταφεύγει σε ανθρώπους που θα αναπαράγουν αυτή την πληγή που βιώνει. Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, προκειμένου τα κορίτσια να ξέρουν πώς να διαχειρίζονται μια κακοποιητική σχέση. Αν και όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να μπλέξουν σε κακοποιητικές σχέσεις και πως πρέπει να φύγουν από αυτές από την πρώτη φορά που θα ασκηθεί βία, δε σημαίνει ότι όλοι μπορούν να το κάνουν».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This