Βιασμός 12χρονης: Και νέα σύλληψη υπόπτου – Φέρεται να είναι από εκείνους που την εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά

Ραγδαίες οι εξελίξεις - Έπονται τουλάχιστον δύο με τρεις ακόμη συλλήψεις άμεσα

Must Read

Χειροπέδες σε έναν ακόμη άνδρα που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό πέρασαν αστυνομικοί σήμερα το απόγευμα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 34χρονο, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με το κορίτσι μέσω γνωστής εφαρμογής γνωριμιών.

Μάλιστα, ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, φέρεται πως ήταν ανάμεσα στα άτομα που βίασαν το ανήλικο κορίτσι. Ο κατηγορούμενος, που θα οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών, συνομιλούσε με τη 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών και από εκεί κατάφεραν οι αρχές να τον ταυτοποιήσουν.




Η εν λόγω σύλληψη έρχεται να προστεθεί στις τρεις ακόμη που έχουν γίνει μέσα στις τελευταίες 48 ώρες, ενώ από την πρώτη στιγμή οι αρχές πέρασαν χειροπέδες στον -βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση- Ηλία Μίχο και τον -εκ των «πελατών» του- Γιάννη Σοφιανίδης. Στη φυλακή, εξάλλου, βρίσκεται και η μητέρα της 12χρονης, κατηγορούμενη για μαστροπεία.




Το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθη ένας 33χρονος, ο οποίος αρνείται ότι βίασε το 12χρονο κοριτσάκι στον Κολωνό, αλλά παραδέχτηκε ότι αντάλλαξε μηνύματα μέσω της εφαρμογής Blindchat και τη συνάντησε δυο φορές. Ο συγκεκριμένος άνδρας μένει στην Αγία Βαρβάρα και εργάζεται σε φαρμακαποθήκη, όπως αποκάλυψαν γείτονές του.

Το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 36χρονο, με την κατηγορία του βιασμού σε ανήλικο. Πρόκειται για διοικητικό υπάλληλο στο νοσοκομείο «Μεταξά», ο οποίος, κατόπιν, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ενώ κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή του. Ο 36χρονος κατηγορείται από την αστυνομία πως έχει βιάσει το 12χρονο κορίτσι και πως αντάλλασσε μαζί του (ή με τον 53χρονο Ηλία Μίχο) μηνύματα.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, τις επόμενες ώρες επίκεινται και άλλες συλλήψεις προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Αναμένεται δε να εκδοθεί ένταλμα και για τον «Μιχάλη», τον άμεσο συνεργό του Ηλία Μίχου, τον οποίο έχει περιγράψει η 12χρονη στις αρχές κατά την αρχική κατάθεσή της στις 17 Σεπτεμβρίου. Ο μαστροπός–«ατζέντης», «αλιευτής πελατών», «εισπράκτορας» και συνοδός της ανήλικης στα ραντεβού με τους βιαστές αναμένετα,ι σύμφωνα με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, να αποτελέσει το «κλειδί» των ερευνών για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο, καθώς δεν αποκλείεται να αποκαλύψει και άλλα ανήλικα θύματα του κυκλώματος.




«Μπαράζ» ταυτοποιήσεων

Εκτός από τον «Μιχάλη», στις καταθέσεις της η ανήλικη έχει αναφέρει ονόματα, επαγγελματικές ιδιότητες, χρώματα και τύπους οχημάτων για ακόμα τέσσερις βιαστές της. Ο ένας από αυτούς είναι ο 33χρονος που συνελήφθη την Παρασκευή, κατηγορούμενος ότι βίασε δύο φορές τη 12χρονη, μέσα στο αυτοκίνητο του. «Δεν έδωσα σημασία στην ηλικία…», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι τού είχε πει ότι είναι 17 ετών.

Ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο «Μεταξά», που συνελήφθη το Σάββατο, φέρεται να βίασε και αυτός τη 12χρονη τουλάχιστον μια φορά, μέσα στο αυτοκίνητό του, στο μετρό των Σεπολίων, αφού πρώτα συνομίλησε μαζί της μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων συνομιλιών. Την ίδια ώρα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων, που θα δρομολογήσουν νέες ταυτοποιήσεις και νέα εντάλματα σύλληψης. Όπως σημειώνουν στελέχη της Ασφάλειας, μέχρι στιγμής, η έρευνα, βρίσκεται «μόλις στο 10%».

Δύο από τα άτομα που είχαν επισκεφτεί το προφίλ, με το οποίο ο 53χρονος εξέδιδε το ανήλικο κορίτσι, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως την Παρασκευή 14/10 στις Αρχές. Πρόκειται για έναν 35χρονο ομογενή από το Καζακστάν και έναν 36χρονο άνδρα από την Αθήνα. Για τα συγκεκριμένα άτομα, που εξετάστηκαν ενόρκως και παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, δεν διαπιστώθηκε ποινική εμπλοκή, καθώς δεν είχαν επαφή με το κορίτσι, με το οποίο είχαν απλώς διαδικτυακές συνομιλίες.

Μέσα σε έναν κύκλο 10 ύποπτων τηλεφωνικών επαφών του κοριτσιού, οι Αρχές φαίνεται να έχουν εντοπίσει «πελάτες», εν δυνάμει παιδεραστές, οι οποίοι σταδιακά «αποκτούν» πρόσωπο και στοιχεία ταυτότητας. Από τις έρευνες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες επαφές είχαν συχνότερες, καθημερινές επικοινωνίες τόσο με τη 12χρονη, όσο και με τον 53χρονο κατηγορούμενο μαστροπό βιαστή.

Τα δεδομένα από το κινητό του κοριτσιού «σαρώθηκαν» από ειδικό λογισμικό, το οποίο «χρωμάτισε» τις επαφές, με βάση τη συχνότητα επικοινωνίας. Από εκεί προέκυψαν τα 10 «κόκκινα» τηλέφωνα, τους χρήστες των οποίων αναζητούν οι Αρχές. Τα στελέχη που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να εντοπιστεί το γεωγραφικό στίγμα και τα πρόσωπα πίσω από τις επαφές.

Εκτός από τα κινητά τηλέφωνα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται και τα ηλεκτρονικά ίχνη από τα… 76 «κλειστά» διαδικτυακά προφίλ που διατηρούσε ο Ηλίας Μίχος στην εφαρμογή ανώνυμων επικοινωνιών με την οποία εξέδιδε την 12χρονη, αλλά και σε αντίστοιχες σελίδες. Από την «αποκρυπτογράφησή» τους ενδέχεται να προκύψουν στοιχεία που θα οδηγούν ακόμα και σε άλλα ανήλικα θύματα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στο ένα από τα προφίλ, συνολικά 253 ανώνυμοι χρήστες του διαδικτύου, είχαν δει τις ροζ αναρτήσεις που αφορούσαν τη 12χρονη.

Η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο στο πλαίσιο της ανωνυμίας και μέσα σε αυτό το καθεστώς ο προαγωγός αναρτούσε τις γυμνές φωτογραφίες και τα βίντεο που εξανάγκαζε τη 12χρονη να τραβάει. Οι χρήστες της εφαρμογής δήλωναν απλά την ηλικιακή προτίμηση και την περιοχή και μπορούσαν να συνδεθούν με το προφίλ του κοριτσιού.




Οι ανατριχιαστικές περιγραφές της 12χρονης

«Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα. Υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που ερχόταν μαζί μου στα ραντεβού», αναφέρει μεταξύ άλλων στις περιγραφές της η 12χρονη, αποκαλύπτυντα; την οργανωμένη δράση του 53χρονου κατηγορούμενου, αλλά και ενός ακόμα προσώπου, του «Μιχάλη», που φαίνεται ότι είχε κομβικό ρόλο στον εφιάλτη του κοριτσιού.

Τα δύο πρόσωπα που κατονόμασε η ανήλικη στην κατάθεση της φρόντιζαν να κρατούν πάντα… αποστάσεις ασφαλείας, όταν μετέφεραν το κορίτσι στα ραντεβού, ενώ υπήρχε προβλεπόμενη διαδικασία για τα χρηματικά ποσά που πλήρωναν οι βιαστές. «Μου έλεγε ακόμα και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς, η 12χρονη, δίνοντας ένα επιπλέον στοιχείο που αποκαλύπτει τη μεθοδικότητα των προαγωγών.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, τα «ραντεβού» γίνονταν μέσα σε αυτοκίνητα, για να μην υπάρχει συγκεκριμένος χώρος που θα συνδεθεί με τη δράση των κατηγορουμένων. Όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, ο τρόπος που εντόπιζαν «πελάτες» και η πολύμηνη δράση των εμπλεκομένων, μαρτυρά ότι ενδεχομένως είχαν… εμπειρία και είχαν πιθανότατα και άλλα ανήλικα θύματα.

Να «ξεκλειδώσουν» τη 12χρονη, που έχει βυθιστεί στη σιωπή μετά τη σύλληψη της μητέρας της, επιχειρούν οι παιδοψυχολόγοι της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Η πίεση που έχει ασκηθεί στο ανήλικο κορίτσι, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που έβαλαν στο «κάδρο» των ερευνών όλη την οικογένεια, καθιστούν πλέον δύσκολη την επικοινωνία με το κορίτσι. Η τελευταία απόπειρα για συμπληρωματική κατάθεση δεν απέδωσε καρπούς, όμως η συμβολή της 12χρονης παραμένει κρίσιμη, καθώς θα κληθεί σταδιακά να αναγνωρίζει τα πρόσωπα των βιαστών της, που θα ταυτοποιούνται από τις Αρχές.

Υπό εξέταση και τα επτά αδέρφια της ανήλικης

Με αντίστοιχα «λεπτούς» χειρισμούς, προσπαθούν να προσεγγίσουν τα στελέχη της Ασφάλειας και τα 7 αδέλφια της 12χρονης, τα οποία εξετάζονται παράλληλα από ιατροδικαστές για να διαπιστωθεί εάν έχουν πέσει και αυτά θύματα βιασμού.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται εάν κριθεί σκόπιμο να δώσουν και τα υπόλοιπα παιδιά συμπληρωματικές καταθέσεις. Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εξετάσεων, ο Εισαγγελέας Ανηλίκων θα αποφασίσει με παραγγελία για το πού θα φιλοξενηθούν τα παιδιά της οικογένειας, που εδώ και ημέρες βιώνουν έναν καθημερινό «Γολγοθά», μετακινούμενα διαρκώς μεταξύ ΓΑΔΑ, Νοσοκομείου Παίδων και συγγενικών προσώπων. Προσωρινά την φροντίδα των παιδιών έχει αναλάβει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται το βιντεοληπτικό υλικό από τον οίκο ανοχής, στο οποίο, σύμφωνα με καταγγελία, αποτυπώνεται η 12χρονη μαζί με τον Ηλία Μίχο. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να «ανοίξουν» το επίμαχο αρχείο, που ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις, ακόμα και για τη χρονική περίοδο, όπου ξεκίνησε ο εφιάλτης του κοριτσιού.

«Ο 53χρονος ερχόταν στον χώρο μου, εκεί που έχω τον οίκο ανοχής στο Γκάζι, και έφερνε και τη 12χρονη μαζί του. Την έφερνε για να πάει με πελάτες και, μάλιστα, με επώνυμους πελάτες. Αυτό γινόταν επί δύο ολόκληρους μήνες, πριν από ένα τρίμηνο περίπου», ανέφερε κατά την καταγγελία της η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία συστήθηκε ως πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδος και παρέδωσε το USB με το υλικό. Η αστυνομία προχώρησε σε επιτόπια έρευνα στο χώρο, την Τετάρτη (12/10), και έκανε 4 συλλήψεις καθώς διαπιστώθηκε ότι ο οίκος ανοχής λειτουργούσε παράλληλα παρότι είχε σφραγιστεί. Μάλιστα, ανάμεσα στις πληροφορίες που εξετάζουν οι Αρχές είναι και το ενδεχόμενο η μητέρα της 12χρονης να εργαζόταν στο παρελθόν στον οίκο ανοχής και να έπαιρνε εκεί μαζί της το παιδί.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This