Επίθεση με καυστικό υγρό: Προσχεδιασμένη πράξη «βλέπει» η δικηγόρος του 36χρονου – Κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της καταγγέλλει η 38χρονη

Με βαρύ ποινικό μητρώο το θύμα της επίθεσης - «Με απειλούσε ότι αν κάνω σχέση με άλλον άνδρα, θα βάλει να με σκοτώσουν», υποστηρίζει η δράστιδα

Must Read

Ενόσω η 38χρονη κοπέλα, η οποία έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο Κρήτης, να παραμένει άφαντη για δεύτερο εικοσιτετράωρο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του τελευταίου προβαίνουν δημόσια σε δηλώσεις, υποστηρίζοντας πως υπήρξε «σχέδιο» πίσω από την πράξη της δράστιδας.

«Πρόκειται για στοχευμένη και προσχεδιασμένη εγκληματική πράξη σε βάρος του εντολέα μου, του οποίου η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Ήδη δηλώσαμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και περιμένουμε τη σύλληψή της», ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα στην ΕΡΤ η δικηγόρος του θύματος, Αλεξάνδρα Σπανάκη. Απαντώντας δε σε όσα ισχυρίζεται η 38χρονη περί κακοποιητικής συμπεριφοράς και απειλών σε βάρος της από τον 36χρονο και τον αδερφό του, η κυρία Σπανάκη τόνισε πως οι ισχυρισμοί της είναι ψευδείς και πως ούτε την έχουν απειλήσει, ούτε την έχουν χτυπήσει.

Η ίδια ανέφερε ακόμη πως ο εντολέας της ήταν εκείνος που είχε ζητήσει διαζύγιο, επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί την προβληματική και χειριστική συμπεριφορά της 38χρονης. Σημειώνεται πως η Ασφάλεια Ηρακλείου έχει ήδη στη διάθεσή της βιντεοληπτικό υλικό τόσο από το ξενοδοχείο, όσο και από διπλανά κτίρια, μέσω του οποίου προσπαθούν να συνθέσουν τον ακριβή τρόπο διαφυγής της γυναίκας.

«Υπήρχε μια συνεχής προσπάθεια να τον βλάψει»

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του 36χρονου, εξέφρασε, με τη σειρά του, την έντονη δυσαρέσκεια τους για το ότι η 38χρονη εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης, ενώ ανέφερε ότι η ίδια είχε αποπειραθεί και στο παρελθόν να τον βλάψει. «Αυτό που μεταφέρθηκε από την οικογένεια είναι πως ήταν μια αρρωστημένη προσπάθεια από τη δράστιδα, η οποία ξεκίνησε από τον Απρίλιο και παρά το ότι με σωστό τρόπο την απέκρουσε το θύμα η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Από ό,τι γνωρίζω υπήρχε μια συνεχής προσπάθεια να τον βλάψει, αλλά η οικογένειά του έχει μεγάλη οντότητα στην Κρήτη και δεν ήθελε να δώσει συνέχεια. Δεν πίστευε κάνεις ότι μια γυναίκα θα αγνοούσε την οντότητα αυτής της οικογένειας και θα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Υπάρχει μια δυσαρέσκεια από την οικογένεια για το γεγονός ότι η δράστιδα δεν έχει συλληφθεί ακόμα», σημείωσε ο γνωστός ποινικολόγος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την κατάσταση του 36χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται, πλέον, σε ειδική μονάδα αποκατάστασης εγκαυμάτων στο «Θριάσιο» νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στην αριστερή πλευρά του προσώπου του και κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από το αριστερό μάτι του, ο κ. Κούγιας απάντησε: «Μόλις επισκέφθηκα το θύμα. Είναι σε πολλή άσχημη κατάσταση. Έχει περιοριστεί με αυτό το υγρό, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι υγρό είναι. Είναι σίγουρα δραστικό υγρό. Θα το αποκαλύψει τι είναι ακριβώς η εγκληματολογική υπηρεσία στέλνοντάς το για ανάλυση. Όμως έχει βλάβη όλο του το πρόσωπο και μέρος του σώματός του. Υπάρχει κίνδυνος για το ένα του μάτι. Και εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ θα έπρεπε να ασχοληθούν με αυτή την αποτρόπαια πράξη, ασχολούνται με το δήθεν παρελθόν του παιδιού».




Σε δηλώσεις που έκανε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), Γιώργος Χαλκιαδάκης, όπου είχε μεταφερθεί αρχικά ο 36χρονος, προτού αποφασιστεί αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, σημείωσε αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χάσει το μάτι του, αφού φέρει σοβαρή βλάβη. Προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ προληπτικά νοσηλεύτηκε για λίγη ώρα στην Εντατική. Φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια και στην αριστερή πλευρά του προσώπου του».




Η 38χρονη ισχυρίζεται κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της

Η 38χρονη από το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία αναζητείται από την αστυνομία, παραδέχθηκε πως έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, ισχυρίζεται, ωστόσο, ότι το είχε μαζί της για προστασία καθώς, όπως, είπε, δεχόταν απειλές.

«Εκείνο το βράδυ με απειλούσε ότι αν κάνω σχέση με άλλον άνδρα, θα βάλει να με σκοτώσουν και ο ίδιος θα βρίσκεται κάτω από κάμερες, για να έχει άλλοθι», είπε η 38χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA. Η ίδια καταγγέλλει κακοποιητική συμπεριφορά από τον σύζυγό της, αλλά και από άλλα μέλη της οικογένειάς του και ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του αδελφού του. Ισχυρίζεται δε ότι μόλις αναθέσει σε δικηγόρο την υπόθεση, θα πάει στις Αρχές για να παραδοθεί.




Όσον αφορά στη νύχτα της επίθεσης, είπε ότι δέχθηκε κακοποιητική συμπεριφορά από τον σύντροφό της και του έριξε το καυστικό υγρό που είχε μαζί της για άμυνα, επειδή και στο παρελθόν την είχε απειλήσει. «Δεν είμαι περήφανη για την πράξη μου, ούτε λέω ότι έκανα κάτι καλό, αλλά πολλές φορές η απόγνωση σου θολώνει το μυαλό», ανέφερε η 38χονη και πρόσθεσε πως «ο άνθρωπος αυτός μου πήρε τα πάντα δεν εκτίμησε τίποτα και το αποτέλεσμα ήταν να χτυπούν να με απειλούν και διαρκώς να φοβάμαι».

Η 38χρονη ισχυρίζεται ότι τρέφει αισθήματα για τον -εν διαστάσει- σύζυγό της και γι’ αυτό βρέθηκαν τέσσερις φορές στο ξενοδοχείο τις τελευταίες 40 ημέρες. Η συγκεκριμένη συνάντησή τους, όμως, κατέληξε σε ένταση και όπως λέει η ίδια την εκείνος την απείλησε, με αποτέλεσμα εκείνη να αμυνθεί, ρίχνοντάς του το καυστικό υγρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, η 38χρονη είναι μητέρα δύο (ή τεσσάρων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1) παιδιών, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών της, κατά τη συμβίωσή της με τον 36χρονο έζησε εφιαλτικές στιγμές.

Οι Αρχές στην Κρήτη βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για τη σύλληψη και τον εντοπισμό της, αλλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ίχνος της 38χρονης γυναίκας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους αστυνομικούς που εκφράζουν φόβους ακόμη και για αντίποινα, καθώς το θύμα δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο για τις Αρχές, αφού έχει βαρύ ποινικό παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 38 χρόνια κάθειρξη, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και είχε αποφυλακιστεί.




Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 36χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, το 36χρονο θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς υπήρξε μέλος συμμορίας ληστών που κατά την περίοδο 2012-2015 λυμαινόταν κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο.

Η δράση του 32χρονου -τότε- άνδρα, ο οποίος «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο από το 2012, έλαβε τέλος στο Ηράκλειο στις 12 Ιουνίου 2015, όταν επιχείρησε μαζί με δύο αλλοδαπούς να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών από αστυνομικούς. Το Νοέμβριο του 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τού επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και 5 μηνών και στον αλλοδαπό πάνω από 105 χρόνια. Ωστόσο η εκτιτέα ποινή ήταν τα 25 έτη, με τους δύο άνδρες να κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο να τούς κρίνει ένοχους για τις περισσότερες από αυτές.

Εκτός από την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, οι δυο τους είχαν κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για ληστεία κοσμηματοπωλείου σε ξενοδοχείο στον Ανισαρά το 2012, για ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014, απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα τον Μάιο του 2015 και ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του ίδιου έτους.




Το χρονικό της επίθεσης με το καυστικό υγρό

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης, όπου το θύμα συναντήθηκε με την εν διαστάσει σύζυγό του περίπου στις 11 το βράδυ.

Κάποια στιγμή τα ξημερώματα ξαφνικά η γυναίκα εξαφανίστηκε. Ο 36χρονος κάλεσε σε βοήθεια και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Εκεί διαπιστώθηκε πως το πρόσωπό του είχε σημάδια από καυστικό υγρό στην αριστερή πλευρά. Αμέσως, άρχισαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά δεν εντοπίστηκε η εν διαστάσει σύζυγος του θύματος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ του ζευγαριού, όμως θεωρείται βέβαιο ότι το δοχείο με το καυστικό υγρό το έφερε μαζί της η γυναίκα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε κινήσει διαδικασίες διαζυγίου.

Την ίδια ώρα, το γυάλινο δοχείο το οποίο περισυνελέγη από το ξενοδοχείο όπου η σύζυγος έριξε το καυστικό υγρό στον 36χρονο βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. Το υγρό, σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, δεν έχει ταυτοποιηθεί ως προς τις χημικές ουσίες του, δηλαδή αν είναι βιτριόλι ή κάτι άλλο και δείγμα αυτού εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This