Έξαλλος ο Χρυσοχοΐδης με την εγκληματικότητα – Tι γίνεται με τους «Μαύρους Πάνθηρες»

Must Read

Πυρ και μανία με την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να τα… ψάλλει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για το γεγονός πως δεν μειώθηκε η εγκληματικότητα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι εμφανώς απογοητευμένος καθώς η μείωση της εγκληματικότητας που είχε υποσχεθεί δεν συνέβη ποτέ. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ζήτησε και πήρε άμεσα νέο σχέδιο αστυνόμευσης με στόχο να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη και την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι περισσότεροι αξιωματικοί προσπαθούσαν να εξηγήσουν στον υπουργό τα… ανεξήγητα κάτι το οποίο του προκάλεσε ακόμη περισσότερο θυμό.

Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στα αστυνομικά τμήματα, η υπηρεσιακή ηγεσία αποφάσισε τη δημιουργία επιπλέον 10 ομάδων άμεσης αντιμετώπισης, τους γνωστούς σε όλους «Μαύρους Πάνθηρες», για την «εμφανή» αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό θα δώσει και το τελειωτικό χτύπημα στις διμοιρίες, που άλλοτε αριθμούσαν 23 με 25 άτομα – πλέον δεν υπάρχουν διμοιρίες με περισσότερα από 6 έως 8 αστυνομικούς μαζί με τον οδηγό.

Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης πάντως τέθηκε χθες σε εφαρμογή και περιλαμβάνει τη μετακόμιση των «Μαύρων Πανθήρων» από τα τουριστικά σημείο όπου βρίσκονταν το καλοκαίρι σε κεντρικές πλατείες στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα υπάρχει στόχος να ενισχυθεί η αστυνόμευση στη Δυτική Αττική. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το νέο σχέδιο αστυνόμευσης θα αξιολογείται κάθε δέκα μέρες, βάσει των στατιστικών στοιχείων εγκληματικότητας.

Η νέα διάθεση του προσωπικού στους «Πάνθηρες» πρόκειται να ενισχύσει τις πέντε ομάδες που ήδη έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας, εστιάζοντας στην αστυνόμευση του κέντρου και σε γειτονιές που «αναστενάζουν» από την εγκληματικότητα, π.χ. στον Αγιο Παντελεήμονα και τον Κεραμεικό, με την παρουσία τους σε αυτές τις περιοχές να κρίνεται απαραίτητη.

Aστυνομικά τμήματα-«φαντάσματα» 

Και ενώ  Χρυσοχοϊδης φωνάζει για τους πολίτες που είναι έρμαια των εγκληματιών, υπάρχει και η άλλη πλευρά που διαμαρτύρεται. Θύματα είναι και οι αστυνομικοί, που βρίσκονται πλέον σε αποδυναμωμένα αστυνομικά τμήματα τα οποία δίνουν την εικόνα «φαντάσματος».

Χαρακτηριστική είναι -σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία»- η περίπτωση του Τμήματος Εξαρχείων. Πριν από το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα φύλλα πορείας, τέσσερις αστυφύλακες και ένας αστυνόμος θα ενίσχυαν το Τμήμα. Ωστόσο, από αυτούς δεν έφτασε κανείς για να περάσει την πόρτα της Καλλιδρομίου, είτε για τον 1ο είτε για τον 2ο όροφο.

Ύστερα από επανειλημμένες οχλήσεις προς την κορυφή της υπηρεσιακής ηγεσίας, δύο υπαστυνόμοι και δύο αστυφύλακες θα ενισχύσουν και πάλι τη δύναμη του -πιο δραστήριου στο κέντρο- αστυνομικού τμήματος. Για να αντιληφθεί κάποιος το χάλι που επικρατούσε στο αστυνομικό τμήμα στα Εξάρχεια, αξίζει να αναφερθεί πως υπήρχαν ημέρες που, εκτός από τον σκοπό, τον υπεύθυνο στα κρατητήρια και τον αξιωματικό Υπηρεσίας, δεν υπήρχε καμία άλλη ένστολη παρουσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This