Σάββατο 15/5/2021

Απατεώνες «εξαφάνισαν» αυθεντικό πίνακα του Πικάσο από γνωστή Ελληνίδα επιχειρηματία

Μία 35χρονη επιχειρηματίας έπεσε θύμα απατεώνων, βλέποντας έναν αυθεντικό πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που είχε στην κατοχή της να… κάνει φτερά. Δράστες, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια στις αρχές, είναι ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος.

Συγκεκριμένα, η επιχειρηματίας αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί τον πίνακα με την υπογραφή του κορυφαίου ζωγράφου και οι δυο απατεώνες την προσέγγισαν, προσποιούμενοι τους εκτιμητές και εμπόρους έργων τέχνης. Μάλιστα, κατάφεραν να την πείσουν ότι μπορούν να πουλήσουν τον πίνακα του Πικάσο έως και 300.000 ευρώ.

Έτσι, έκλεισαν ραντεβού στο Κολωνάκι για να τους παραδώσει τον πίνακα προκειμένου αυτοί να τον επιδείξουν σε πλούσιους υποψήφιους αγοραστές.

Τον κρατάνε εδώ κι 7 μήνες

Ο Έλληνας και ο Ρουμάνος αποδείχτηκαν -σύμφωνα με την κατάθεση της 35χρονης- απατεώνες αρπάζοντάς της τον πίνακα και παρά την προσπάθειά της δεν κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη τους.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος. Η υπόθεση ήρθε στο φως από δημοσίευμα του cnn.gr, με τις αστυνομικές πηγές που ρωτήσαμε να την επιβεβαιώνουν απόλυτα.

Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος επιβεβαιώνει την κλοπή του πίνακα αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι η εντολέας του, δηλαδή η γνωστή επιχειρηματίας, έχασε από τα χέρια της τον ανεκτίμητης αξίας πίνακα από επιτήδειους, οι οποίοι τον κρατάνε για εφτά ολόκληρους μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ