Μπάχαλο με τα ανοιχτά καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή – Τελικά τι θα γίνει;

Ποιους επηρεάζει η απεργία στο λιανεμπόριο

Must Read

Ανοιχτά αναμένεται να είναι την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια από τις 11:00 έως τις 20:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει ένα νέο δεδομένο που θα φέρει προβλήματα και αναστάτωση στον «κόσμο» των καταστημάτων, και δεν είναι άλλο από την απεργία που έχει προκηρυχθεί στο λιανεμπόριο ακριβώς την ίδια ημέρα, Κυριακή 27/11. Παρότι αυτόν τον μήνα ήταν να μην ανοίξουν τα καταστήματα Κυριακή, λόγω της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία μια αιφνιδιαστική κίνηση, και ανακοίνωσε ότι ο προγραμματισμός των Κυριακών που προβλέπονταν, θα γίνει κανονικά. Ωστόσο, λόγω του ότι οι μετεωρολόγοι στις 6 Νοεμβρίου προειδοποίησαν για την κακοκαιρία Eva, το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε νέα ημερομηνία για να ανοίξουν τα μαγαζιά. Συγκεκριμένα η ανακοίνωσε ανέφερε την 13η Νοεμβρίου. Όμως, οι αρμόδιοι «ξέχασαν» ότι τη συγκεκριμένη Κυριακή θα διεξάγονταν ο 39ος αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, και έτσι πάλι ακυρώθηκε ξανά το άνοιγμα το καταστημάτων. Τελικά, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου έδωσε οριστική ημέρα λειτουργίας για την Κυριακή 27/11. Αντιδρώντας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε πανελλαδική 24ωρη απεργία, φέρνοντας δυσκολίες στη λειτουργία των καταστημάτων.  Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο δεν αναμένεται να απεργήσουν στην πλειοψηφία τους. Ωστόσο, πιθανότατα να υπάρξουν κάποιες διαμαρτυρίες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ 

«Μετά από δύο συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές 6 Νοεμβρίου (λόγω κακοκαιρίας) και 13 Νοεμβρίου (λόγω Μαραθωνίου) και παρότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί νομοθετικά από την ίδια τη σημερινή κυβέρνηση, η εμμονή της να ικανοποιεί συνεχώς τα αιτήματα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, πολυκαταστημάτων και malls, την οδήγησε σε νέα προκλητική απόφαση».

Το ωράριο λειτουργίας

Τhe Mall Athens: Το Mall στο Μαρούσι υποδέχεται πελάτες την Κυριακή με ωράριο λειτουργίας 11:00 – 20:00

Golden Hall: Και το Golden Hall μένει ανοιχτό τις ίδιες ώρες

Athens Metro Mall και Avenue: Τα καταστήματα των δύο εμπορικών κέντρων μπορούν να επισκεφτούν οι καταναλωτές επίσης από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ

McArthurGlenn: Τα εμπορικά καταστήματα του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, παραμένουν ανοιχτά από τις 11:00 μέχρι τις 20:00

Το ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Κλειστός θα παραμείνει ο Σκλαβενίτης που μένει ανοιχτός την Κυριακή μόνο κατά τις εορταστικές περιόδους, ενώ ανοιχτός, όπως και όλες τις Κυριακές που ορίζει ο νόμος, είναι ο ΑΒ Βασιλόπουλος με ωράριο που εξυπηρετεί συνήθως από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Κλειστά μένουν τις Κυριακές και τα σούπερ μάρκετ Μασούτης. Τα Μy Market ανακοίνωσαν ότι θα έχουν ανοιχτά κάποια καταστήματά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This