Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Αναπαράσταση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού ζητάει η οικογένεια του

Την αναπαράσταση της δολοφονίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού ζητάει η οικογένεια του θύματος με αίτημα που κατέθεσε ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης δια του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια.

Η οικογένεια υπέβαλε το αίτημα, προκειμένου να αποδειχθεί ότι «ο κατηγορούμενος δεν έδρασε μόνος, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης».

Την ίδια στιγμή ζητούν η αναπαράσταση «να βιντεοσκοπηθεί και να καταγραφεί σε ψηφιακό δίσκο, διότι είναι αδιανόητο να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο για ένα έγκλημα αυτής της εγκληματολογικής υφής και να μη διερευνηθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά να περιοριστεί η Δικαιοσύνη σε μια μόνο απλή ομολογία ενός, εντελώς αναξιόπιστης προσωπικότητας, δράστη».

Στο αίτημα της οικογένειας τονίζεται πως «το θύμα ήταν ένας δυνατός άνθρωπος και, αν είχε δεχθεί επίθεση από ένα μόνο δράστη, θα είχε αντιδράσει, είναι βέβαιο ότι σε μια εμπλοκή με γροθιές και με τα μέλη του σώματος, χωρίς χρήση όπλου, θα είχαν προκληθεί σωματικές βλάβες και μώλωπες».

Συγκεκριμένα, η χήρα και τα παιδιά του επιχειρηματία τονίζουν, επίσης, στο αίτημα τους πως «μέσω της αναπαράστασης του εγκλήματος, από τις ερωτήσεις που θα υποβληθούν από υμάς και το συνήγορο υπεράσπισης της πολιτικής αγωγής, βάσει των ευρημάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης, θα αποδειχθεί ότι ο δράστης δεν θα μπορέσει να επιβεβαιώσει την απολογία του και θα αποδειχθεί η συμμετοχή ενός ή περισσότερων συνεργών».

Παράλληλα, επισημαίνουν πως θεωρούν αδιανόητο «να μην ήταν παρών ούτε ένας εργαζόμενος ούτε κατά το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος που είναι ώρα εργασίας, σε συνδυασμό με την επαγγελματική ενασχόληση του δράστη (εμπόρου κρεάτων με κτηνοτροφική μονάδα), ούτε κατά το χρόνο ταφής του θύματος και του αυτοκινήτου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ