Μέχρι και 4000 ευρώ ζητούσαν διακινητές από μετανάστες!

Οι διακινητές συνελήφθησαν στην Κρήτη

Must Read

Κατηγορίες για σύσταση συμμορίας,  παράνομη διακίνηση μεταναστών και έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο απήγγειλε ο εισαγγελέας στα επτά άτομα που συνέλαβαν οι άνδρες του λιμενικού στην Κρήτη οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση δεκάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος νότια της Παλιόχωρας Χανίων. 

Οι επτά ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Περίπου στη 1 το μεσημέρι πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό οι επτά συλληφθέντες είναι μεταξύ των 483 μεταναστών που επέβαιναν  στο αλιευτικό σκάφος που είχε  αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, πρόκειται για έξι ενήλικες και έναν ανήλικο!

Οι συλληφθέντες είχαν τη διακυβέρνηση του αλιευτικού σκάφους, μήκους περίπου 25 μέτρων, κατά την διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες επάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων και της έλλειψης σωστικών μέσων, ήταν ακατάλληλο για πλεύση.

Οι μετανάστες είχαν καταβάλλει σε μέλη του κυκλώματος τα χρηματικά ποσά των 3.000 έως 4.000 δολαρίων κατά άτομο!

Η ανακοίνωση του λιμενικού:

«Aναφορικά με τη διάσωση των τετρακοσίων ογδόντα τριών (483) αλλοδαπών (336 άνδρες, 10 γυναίκες, 128 ανήλικα αγόρια, 9 ανήλικα κορίτσια) που έλαβε χώρα την 22-11-2022 στη θαλάσσια περιοχή νότια Παλαιόχωρας ν. Κρήτης, γνωρίζεται ότι:

 
Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης που πραγματοποιήθηκε από στελέχη Λ/Σ Παλαιοχώρας Χανίων και Γρ. Ασφαλείας Κ.Λ.Χανίων με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό Γραφείο Επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία και ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), προέκυψε η εμπλοκή (07) διακινητών εκ των (483) αλλοδαπών οι οποίοι και συνελήφθηκαν για παράβαση των Ν.3386/2005 «παράνομη είσοδο στη χώρα», Ν.4251/2014 «διευκόλυνση» σε συνδυασμό με τα άρθρα 45 Π.Κ. «συναυτουργία», 306 Π.Κ. «έκθεση» και 187 παρ. 2 Π.Κ. «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» του Π.Κ. ενώ ανωτέρω συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν την 25-11-2022 ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία καταβάλλοντας, σε μέλη του κυκλώματος τα χρηματικά ποσά των 3.000 έως 4.000 δολαρίων κατά άτομο.

Οι ως άνω επτά (07) συλληφθέντες είχαν την διακυβέρνηση του αλιευτικού σκάφους, μήκους περίπου 25 μέτρων, κατά την διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες επάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων και της έλλειψης σωστικών μέσων, ήταν ακατάλληλο για πλεύση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Χανιών, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες». 

Δείτε επίσης: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα Χανιά

Έφτασε στα Χανιά το αλιευτικό σκάφος με τους 500 μετανάστες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This