Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Η εγκληματικότητα στο «κόκκινο»! Εξιχνιάζονται μόνο μία στις δέκα κλοπές και διαρρήξεις

Απόλυτη έξαρση της εγκληματικότητας δείχνουν τα στοιχεία για την Αττική το πρώτο εξάμηνο του 2019 και, όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς το παρόν δεν έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελαν στην κυβέρνηση.

Τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά, αφού κατά μέσο όρο κάθε μέρα πραγματοποιούνται 10 ληστείες, 129 κλοπές και διαρρήξεις, 37 κλοπές Ι.Χ., εννέα υποθέσεις ναρκωτικών και τρεις παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι πως μόνο μία στις 10 κλοπές/διαρρήξεις εξιχνιάζονται! Δεν τελειώνουν, όμως, εκεί τα εφιαλτικά στοιχεία. Το πρώτο εξάμηνο του έτους σημειώνεται μία δολοφονία ανά οκτώ ημέρες και ένας βιασμός ανά 7 ημέρες.

Βέβαια, εκτός από την εγκληματικότητα και η πάταξη δεν είναι σε καλύτερα μονοπάτια, αφού από το σύνολο των υποθέσεων εξιχνιάζεται κατά μέσο όρο το 40%.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η εγκληματικότητα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και το τελευταίο τρίμηνο με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», προκαλεί νεύρα και «πονοκέφαλο» στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μπορεί η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας να παρουσιάζει συνολικά μείωση της εγκληματικότητας, παραμένει όμως στην πρώτη θέση σε όλα τα αδικήματα, γεγονός που δείχνει πως οι «Μαύροι Πάνθηρες» είτε είναι ένα μέτρο που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα έως τώρα είτε έχει τρομερά αργή πρόοδο. Εξάλλου, αυτή η μείωση φαίνεται πως έχει επιπτώσεις, αφού η εγκληματικότητα «αποκεντρώνεται» και μεταφέρεται στον Πειραιά και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που δείχνουν πως στα βόρεια του νομού, για παράδειγμα, καταγράφεται αύξηση στις ληστείες κατά 19,71% και κατά 1,76% στις κλοπές και τις διαρρήξεις. Παρόμοια είναι η εικόνα στον Πειραιά, με τις ληστείες να κινούνται ανοδικά κατά 9,86% και τις διαρρήξεις κατά 17,26%. Η δυτική Αττική, όπως πάντα, είναι μια κατηγορία μόνη της, αφού η εγκληματικότητα εκεί ανθεί διαρκώς και μάλιστα «εξάγεται» και στις υπόλοιπες περιοχές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ