Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Μπήκαν σε άδειο σπίτι, έφαγαν, κοιμήθηκαν κι έφυγαν!

Πεινασμένοι μετανάστες, ερχόμενοι στην Ελλάδα μέσω Θράκης, μπήκαν σ’ ένα σπίτι στα ορεινά της Ξάνθης, έφαγαν ό,τι βρήκαν, έριξαν έναν… υπνάκο, για να ανακτήσουν δυνάμεις, και συνέχισαν ανενόχλητοι τη διαδρομή τους προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας τα πάντα άνω- κάτω!

Όπως αναφέρει το XanthiNea.gr, η εισβολή των μεταναστών έγινε σε κατοικία στο Λυκοδρόμιο, χωριό το οποίο βρίσκεται πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης – Δράμας.

Οι μετανάστες, που κινούνταν πεζή, είδαν ότι το σπίτι ήταν άδειο και σκέφτηκαν να το χρησιμοποιήσουν ως… πανδοχείο, κάνοντας μια στάση στο ταξίδι τους!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει το πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τους μετανάστες που εισέρχονται καθημερινά, παράνομα στη χώρα, μέσω Θράκης.

Κάποτε αυτά γινόντουσαν σπάνια και μόνο στον Έβρο. Υπήρξε μια έξαρση γύρω από την περιοχή της Ορεστιάδας πριν αρκετά χρόνια και, μετά τα περιστατικά, οι κάτοικοι έμεναν μουδιασμένοι κι ανήσυχοι. Ωστόσο, από το κράτος δεν δινόταν η πρέπουσα σημασία.

Ούτως η άλλως, παρά τον αγώνα που δίνουν οι αρχές μέχρι σήμερα, είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολο να κλείσουν κάθε πέρασμα.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι κάτοικοι της περιοχής συναντούν συχνά ομάδες μεταναστών, που κινούνται με κατεύθυνση τη Δράμα και τη Σταυρούπολη μέσω του ορεινού επαρχιακού δικτύου.

Έχοντας ανάγκη για φαγητό και νερό, οι αλλοδαποί πλησιάζουν στα σπίτια, ζητώντας τα από τους ιδιοκτήτες τους. Αν, όμως, ο ιδιοκτήτης λείπει, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τότε δεν αποκλείεται να μπουν σε αυτό απρόσκλητοι.

Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, που ζητούν να βρεθεί λύση, είναι βάσιμη και το ερώτημά τους παραμένει: «Τι θα γίνει αν οι πεινασμένοι και διψασμένοι μετανάστες αρχίσουν το πλιάτσικο και τους βανδαλισμούς, ωθούμενοι από την πείνα και την εξαθλίωση;».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ