Σάββατο 19/6/2021

«Έφαγε» από την πρώην σύζυγό του όλα τα δαχτυλίδια – Δεν έπεισε το δικαστήριο ο ισχυρισμός του

Με την κατηγορία της κλοπής κοσμημάτων και χρημάτων συνολικής αξίας 90.000 ευρώ από το σπίτι της πρώην συζύγου του βαρύνεται ένας 57χρονος Ροδίτης, ο οποίος, αν και προσπάθησε να πείσει τις δικαστικές Αρχές πως της τα είχε αγοράσει με δικά του χρήματα, δεν τα κατάφερε.

Πρωτόδικα ο 57χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, με αποτέλεσμα να ασκήσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί στις 5 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος στις 13 Απριλίου 2014, εκμεταλλευόμενος την απουσία της πρώην συζύγου του από το σπίτι της, μπήκε παράνομα σε αυτό και αφαίρεσε μέσα από το χρηματοκιβώτιο δακτυλίδια, μενταγιόν, καδένες, βραχιόλια και ρολόγια με πολύτιμες πέτρες, των οποίων η αξία ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Επίσης, κατηγορείται ότι αφαίρεσε χαρτονομίσματα αξίας 5.000 ευρώ και 10.000 δολαρίων Αμερικής.

Είπε πως τα φύλαγε για να μην τα πουλήσει η πρώην

Συνολικά χρήματα και κοσμήματα αγγίζουν τα 92.800 ευρώ. Κατά την απολογία του ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 57χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι τα κοσμήματα και τα τιμαλφή όχι μόνο δεν τα έκλεψε, αλλά ήταν δικά του, αφού τα είχε αγοράσει κατά τη διάρκεια του κοινού βίου τους με χρήματα που είχε αποκομίσει από την εργασία του, αφού η πρώην σύζυγός του δεν εργαζόταν και δεν είχε εισοδήματα.

Όπως εξήγησε, τα πήρε για να τα προφυλάξει από τυχόν απόφαση της πρώην συζύγου του να τα πουλήσει. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε, με αποτέλεσμα ο 57χρονος να ελπίζει πλέον σε μείωση της ποινής των δύο ετών φυλάκισης με αναστολή στο εφετείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ