Παρασκευή 18/6/2021

Ποιος είναι ο Αλγερινός τζιχαντιστής, γιατί έχει καταδικαστεί, τι βρήκε στο σπίτι του η ΕΛ.ΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοδαπό ο οποίος αναρτά μηνύματα με εξτρεμιστικό χαρακτήρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
• πρόκειται για υπήκοο Αλγερίας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από το 2007,
• έκτοτε έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά, παρεμπόριο κ.λπ.), ενώ είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών,
• τελευταία φορά αποφυλακίστηκε στις 2 Μαρτίου 2015 από Κατάστημα Κράτησης, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, με αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου της ποινής του, ενώ
• του επιβλήθηκαν, με την εισαγγελική διάταξη για την αποφυλάκιση του, περιοριστικοί όροι παρουσίασης σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για πέντε χρόνια (από την αποφυλάκιση) και για το λόγο αυτό δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πως δεν προκύπτουν διασυνδέσεις του με εξτρεμιστική – τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου διαμένει, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ