Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής! Τι ψάχνουν, ποιοι είναι, τι έδειξε η βαλλιστική;

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής! Τι ψάχνουν, ποιοι είναι, τι έδειξε η βαλλιστική;

0
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής! Τι ψάχνουν, ποιοι είναι, τι έδειξε η βαλλιστική;

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το μεσημέρι -Παρασκευή 8 Νοεμβρίου- μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έρευνες σε 13 σπίτια και έχουν πραγματοποιηθεί 15 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ανδρών ηλικίας 41 και 45 ετών.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για έναν 46χρονο για τους ίδιους λόγους. Παράλληλα έχει συλληφθεί και μια 39χρονη για παράνομη κατοχή όπλων.

Στα σπίτια εντοπίστηκαν:

  • 5 πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
  • 1 υποπολυβόλο
  • 2 τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
  • 2 πυροβόλα πιστόλια
  • 4 χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
  • 6 κοινοί πυροκροτητές
  • 9 ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  • 2 αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  • 1 τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
  • 2 φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
  • 3 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
  • 3 σώματα χειροβομβίδας

Ο 41χρονος να σημειωθεί ότι είναι γνώριμος από τα παλιά καθώς είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, στις 12 Φεβρουαρίου 2018.

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, εξακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική η εμπλοκή των ανδρών σε ληστεία που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2019, σε κατάστημα πρακτορείο ΟΠΑΠ, ενώ πριν είχαν κλέψει μοτοσικλέτα στην Πεύκη. Για να καλύψουν τα αποτυπώματά τους, τα είχαν καθαρίσει με χλωρίνη.

Η γιάφκα των ανδρών είναι στην οδό 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό, στον ίδιο δρόμο που είναι και το κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.

Στη γιάφκα βρέθηκε μεγάλο μέρος των όπλων και των πυρομαχικών, ενώ οι αρχές εξετάζουν τη σύνδεση των δύο συλληφθέντων με τα άτομα τα οποία έχουν προσαχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες είναι μέλη από διαφορετικές οργανώσεις και ενώθηκαν για να φτιάξουν μια καινούρια. Ο ένας είχε απασχολήσει ως μέλος της συνωμοσίας των «Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ο άλλος είχε σχέση με τον επαναστατικό αγώνα (Μαζιώτης – Ρούπα).

Η ανακοίνωση για τη βαλλιστική

Από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας