Πέμπτη 24/6/2021

Εφτά φορές ισόβια στον κατά συρροήν δολοφόνο της Κύπρου

Εφτά φορές ισόβια επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας στον Νίκο Μεταξά για τις δολοφονίες των Μαρί Ρόουζ, Μαρικάρ Βαλδέζ, Σιέρα, Αριάν Παλάνας, Κάχτα Ανού, Λίβια Φλορεντία και Έλενα Μπουνέα (πέντε γυναικών και δυο παιδιών).

Οι πέντε ποινές είναι διαδοχικές, που σημαίνει πρακτικά ότι ο Μεταξάς δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή και δεν θα έχει δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο επ’ Αδεία Αποφυλάκισης. Οι δύο ποινές ισοβίων θα συντρέχουν, καθώς πρόκειται για εγκλήματα που έγιναν την ίδια χρονική στιγμή (μητέρες και παιδιά).
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχο τον 35χρονο, κατόπιν δικής του παραδοχής, και στις 12 κατηγορίες: 7 φόνους εκ προ μελέτης και 5 απαγωγές με σκοπό τον φόνο.

Ο Μεταξάς, ο οποίος «ψάρευε» τα θύματά του μέσω Facebook, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Ορέστης», παραδέχθηκε ότι εκ προμελέτης και τα απήγαγε και τους προκάλεσε βαριές κακώσεις, που επέφεραν το θάνατό τους.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τα δυο παιδιά, επειδή πίστευε ότι η μητέρες τους τα εξέδιδαν! Κατέθεσε, μάλιστα, ότι ήθελε να σκοτώσει και άλλες γυναίκες με τις οποίες ήρθε σε σεξουαλική επαφή, αλλά δεν το έπραξε.

Με την επιβολή της ποινής στον κατά συρροήν δολοφόνο της Κύπρου γράφτηκε ο επίλογος της υπόθεσης που προκάλεσε σοκ τόσο στην κυπριακή όσο και στην ελληνική κοινωνία.

Να σημειώσουμε ότι είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί από δικαστήριο στην Κύπρο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ