Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

«Τσάκωσαν» δύο αρχαιοκάπηλους στην Κάλυμνο

Χειροπέδες σε ακόμα δύο αρχαιοκάπηλους κατάφεραν να περάσουν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων. Πρόκειται για έναν 42χρονο και έναν 73χρονο, για τη σύλληψη των οποίων η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών που οδήγησαν τις διωκτικές Αρχές να κάνουν έρευνες στα σπίτια τους.

Εκεί, εντοπίστηκαν συνολικά δύο σχεδόν ακέραιοι αρχαίοι πήλινοι αμφορείς, ένα πήλινο κλειστό αγγείο (πρόχους) με δύο λαβές των προϊστορικών χρόνων, ένα αρχαίο πήλινο αγγείο πόσης κρασιού με δύο λαβές (κάνθαρος), ένα αρχαίο μονωτό κλειστό αγγείο, ένας σχεδόν ακέραιος βυζαντινός αμφορέας και ένα πήλινο κανάτι.

Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου, και φυλάσσονται για να παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Αστυνομία για να διαπιστωθεί αν και σε ποιους οι αρχαιοκάπηλοι σκόπευαν να πουλήσουν τα πολύτιμα αντικείμενα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ