Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ήταν ανήλικος, βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα και μετέφερε λαθραία μετανάστες!

Τα έχασαν οι άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, όταν διαπίστωσαν ότι ο δουλέμπορος που μετέφερε με αυτοκίνητο μη νόμιμους μετανάστες στην περιοχή της Καστοριάς ήταν ένας ανήλικος επίσης παράτυπος μετανάστης, που μάλιστα οδηγούσε χωρίς δίπλωμα!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ξημερώματα της Τετάρτης ένα όχημα το οποίο κινούνταν ύποπτα και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Μόλις άνοιξαν το φορτηγάκι, είδαν ότι μετέφερε παράνομα οκτώ μετανάστες από 19 έως 51 ετών, οι οποίοι κατέθεσαν ότι είχαν πληρώσει τον ανήλικο για να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στα στοιχεία του οδηγού διαπιστώθηκε ότι ήταν ανήλικος, βρισκόταν παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε, όπως και το ποσό των 1.200 ευρώ που είχαν καταβάλει οι μετανάστες, 10 κινητά και 14 κάρτες SIM. Ο ανήλικος δουλέμπορος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών συνεχίζεται.

«Χρειαζόμαστε την έμπρακτη υποστήριξη της ηγεσίας. Όταν υπάρξει, τότε θα σταματήσει η ανεξέλεγκτη διακίνηση μέσω κυκλωμάτων στο εσωτερικό της χώρας. Ως τότε θα συνεχίσουμε να “μαλώνουμε” με αυτούς που απαξιώνουν την προσπάθειά μας» σχολιάζει ο πρόεδρος των συνοριακών φυλάκων Παναγιώτης Χαρελάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ