Σπείρα διακινούσε αναβολικά σε Ελλάδα και εξωτερικό – Πάνω από 2.000.000€ τα κέρδη (video)

Must Read

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν παράνομες αναβολικές ουσίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας 25 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 29χρονο αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει ακόμα τέσσερα άτομα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της έκθεσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η δράση της οργάνωσης είχε αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό (Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά).

Για τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν κυρίως ιστοσελίδα που διατηρούσαν και εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τη χρήση «κρυπτονομισμάτων», προκειμένου να δυσχεράνουν τις αρχές και να αποκρύπτουν την προέλευσή των εσόδων τους.

Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν παρασκευαστήριο – αποθήκη, που εντοπίσθηκε σε περιοχή της Εύβοιας και άνηκε στο 29χρονο αρχηγικό μέλος, όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες και εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• πάνω από 500.000 τεμάχια αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων, καθώς και σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (χάπια-αμπούλες),

• μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών και άλλων απαγορευμένων ουσιών σε υγρή και στερεή μορφή,

• πλήθος υλικών για τη συσκευασία των παράνομων σκευασμάτων,

• μηχανολογικός εξοπλισμός για την παρασκευή αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων,

• χρηματικό ποσό 10.585 ευρώ,

• 16 συσκευές κινητών τηλεφώνων,

• έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

• σκληροί δίσκοι, usb sticks και

• πλήθος εγγράφων και παραστατικών αγοράς και διακίνησης εξοπλισμού.

Τα έσοδα της οργάνωσης από την παράνομη δραστηριότητά της, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This