Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Ασυνείδητοι ληστές έκλεψαν δύο πολύτιμες εικόνες από ξωκλήσια στη Λάρισα

«Φτερά» έκαναν δύο πολύτιμες εικόνες του 19ου αιώνα από ξωκλήσια ενός κεφαλοχωρίου της Λάρισας. Οι εικόνες εκλάπησαν από τα εκκλησάκια του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Αθανασίου που βρίσκονται στον Πυργετό του Δήμου Τεμπών και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των πιστών.

Την κλοπή αντιλήφθηκε ο ιερέας του χωριού, ο οποίος άναυδος αντίκρισε άδεια τα σημεία όπου δέσποζαν οι εικόνες στο εσωτερικό των ξωκλησιών. Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ ο παπάς έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, άντρες της οποίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ιερόσυλων.

Δείτε επίσης: Η οργάνωση «Αναρχικοί και Αναρχικές» πίσω από την επίθεση στο ΣΔΟΕ Πετραλώνων

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ληστές έδρασαν ανενόχλητοι μεταξύ 14 και 24 Δεκεμβρίου, όταν τα ξωκλήσια ήταν κλειστά και δεν τελούνταν λειτουργίες.

Μνημεία

Η κλοπή των ιερών συμβόλων έχει ταράξει τους κατοίκους του Πυργετού, που βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες του Κάτω Ολύμπου και απέχει 36 χιλιόμετρα από τη Λάρισα. Κι αυτό γιατί τα ξωκλήσια είναι θρησκευτικά μνημεία και χρονολογούνται από τον προηγούμενο αιώνα.

Το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου ανακαινίστηκε το 1978-79 και οι εικόνες του αποτελούν σημαντικά κειμήλια, ενώ το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου ανακαινίστηκε το 1980 και είναι πολύ γραφικό μέσα στα πανύψηλα δέντρα που το περιβάλλουν. Οι πιστοί έχουν ταραχτεί και ευελπιστούν πως η Αστυνομία θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρεθούν οι πολύτιμες εικόνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ